Бар в „Капана“ с позитивно представяне в архитектурен сайт с половин милион фенове

Барът „Котка и мишка“, изграден по дизайн на архитектурното „Студио 8 1/2“, бе представен на фейсбук страницата на един от популярните сайтове за архитектура Architonic. Сградата е дом на специализираното заведение за бира в Капана на улица „Христо Дюкмеджиев“, както и на офиса на колегите от сайта „Под тепето“. Авторите в сайта описват сградата със специфичната за Капана и тясна фасада и малка площ на заведението – едва около 20 кв. м.

Дизайнът събира в едно както бар, така и изложбено пространство за стотиците белгийски бири, които барът представя, пише още в Architonic. Като акцент от страницата изтъкват използването на дървени материали, небоядисани метални елементи, черни стени и таван, както и съвременното решение за осветлението. „Всички елементи, които Студио 8 1/2 използва са представени в естествената им красота, без да бъдат боядисвани“, изтъкват от сайта.

Нито малкото пространство, нито ниският бюджет са проблем – напротив, така архитектурното студио е успяло да покаже философията си за архитектурата и дизайна. По този начин успяват да създадат нещо, което се вписва в старата част на 8000-годишния древен, все още жив град Пловдив, място, което би изглеждало съвременно навсякъде по света“, пишат още от сайта.

Страницата е с близо 500 000 (половин милион) фенове и сред популярните места, които представят съвременна архитектура и дизайн от целия свят. Само за около 4 часа от публикуването си, хиляди хора от целия свят са харесали и споделили приятната и безплатна реклама на съвременен дизайн и на самия град Пловдив.

„Студио 8 1/2“ работи дълги години в Пловдив, като най-известният им проект бе Съ-временната библиотека в Центъра за съвременно изкуство „Баня Старинна“, изградена за фестивала Urban Dreams, организиран от сдружение „Изкуството днес“ на Емил Миразчиев.

още:

Архитектурният обзор, в който представихме "Котка и мишка" и други добри примери от архитектурата в Пловдив

Студио 8 1/2 с представяне в Седмицата на дизайна в Любляна

Награденият проект Съ-временна Библиотека

За автора

Вашият коментар