Четвъртата и най-емоционална Серенада-изненада се случи в кв. Кючук Париж

Квартален парк…, тук-там хора по улицата, спокойствие…, надвечер… Но и някакво очакване. Дочуло се е май нещо – идвали са хора, оглеждали са парка… Любопитни погледи, усмивки… Какво ли ще се случва в квартала?!

А кварталът е „Кючук Париж“, емблематичен и много пловдивски. Един от най-старите, познати, известни квартали на Пловдив. 

Постепенно хората започват да се събират на групички. По терасите „накацат“ цели семейства. Подръпват се пердета, завеси, отварят се прозорци. Любопитни погледи.

Време е за песен на Уитни Хюстън…Песен, която „взривява“ изпълнената с очакване атмосфера в квартала, на улица „Йордан Ковачев“ и овациите, хубавите емоции…. избухват. Пейките в малкия парк се препълват с хора, децата изпъстрят катерушките, изнасят се столове, шезлонги. Спират коли, хората слизат от колите и се присъединяват към гледащите. От съседните блокове прииждат групи съседи… 

Четвъртата „Серенада-Изненада“ беше една от най-емоционалните за екипа на предаването „Ася в страната на талантите“. Слава богу, вместо летен дъжд, се изсипаха безброй благодарности и благословии за хубавата идея и прекрасните изпълнения. Интересното е,  че първото изпълнение, с което поканихме всички да се съберат в малкия квартален парк, беше песен, изпълнена от член на екипа на предаването – Вяра, която същевременно е и фотограф, и оператор. Но пее, та пее.. След нея, имаше поредица изпълнения от деца-таланти. Винаги, участието на деца в тези вечерни събития предизвикват много радостни вълнения у всички присъстващи.

А за разкош, присъстваха и танцьорите от Формация „Пловдивъ“, които украсиха вечерната Серенада с шопски ритми и вдигнаха адреналина на присъстващите. А след това, скалата на настроението се повиши до най-висока степен, защото музикантите от група „Докторите“ се включиха със свои две авторски песни – „Магьосница“ и „Този вечен град“ – песен, създадена специално за града ни, като Европейска столица на културата, през тази година. Един очарователен факт – д-р Иван Султанов, който е автор на песента за Пловдив, успя да дойде за вечерната Серенада, специално от Норвегия и да свири, заедно с колегите си от група „Докторите“.

Втората част на „Изненада-Серенада“ беше посветена на българския фолклор. Музикални домакини бяха музикантите от оркестър „Млади тракийци“, с ръководител Божидар Стрехин. Специален гост беше и любимата народна певица Ваня Вълкова. На финала, всички се заловиха на хорото, с радост, с обич, с добри чувства, с вълнение, с очаквания за още и още хубави събития… в квартала.

И още един мил акцент, като спомен от хубавата вечер, беше „Снимката за спомен“, с някои от участниците в „Серенада-Изненада“ и с жители от квартал „Кючук Париж“.

След края на вечерната Серенада, хората останаха на групички, коментираха оживено, благодаряха, смееха се, общуваха… Чудно хубава гледка, в пловдивски квартал.

„Изненада-Серенада“ е част от Културния календар на Пловдив и се реализира със съдействието на Община Пловдив.

Вашият коментар