Филмовият фестивал Мастер оф Арт и през 2019

ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ “MASTER OF ART” 2019 ВАРНА

Мисия Филмовият фестивал „Мастер оф Арт“ е уникално културно събитие и единственият в Източна Европа международен филмов фестивал за документални филми за изкуство. Той се провежда в три града в България — София, Пловдив и Варна. Фестивалът е фокусиран върху различни артистични подходи в изкуството. Неговата програма е посветена на документалното кино, което разглежда творческите виждания върху историята на изкуството и съвременното изкуство, както и отбелязва мултикултурното разнообразие в днешно време.

Целта на фестивала е да показва документални филми, които представят талантите и творческия процес в следните категории: Архитектура и Дизайн, Изкуство и деца, Съвременно изкуство, Кулинарно изкуство, Изобразителнo изкуствo и Фотография, Литература, Музика и Танц, Театър и Кино. Фестивалът обръща внимание също и върху съвременните тенденции във Видео арт и Арт рекламата, както и върху Изкуството във видеоигрите.

Мисията на филмовия фестивал „Мастер оф Арт“ е да се превърне в алтернативна платформа на масовата култура. Искаме да създадем възможности и да спомогнем за диалога и сътрудничеството между творците. Фестивалът е най-големият в Източна Европа форум за млади документалисти, изкушени да разказват вдъхновяващи истории за изкуството. 

Филмовият фестивал „Мастер оф Арт“ се организира от продуцентска компания СПОТЛАЙТ, Националния дворец на културата и Фондация “Master of Art” със финансовата подкрепа на Фонд “Култура” на Община Варна, Фондация “Америка за България” и на Националния филмов център. Четвъртото издание на фестивала ще се проведе от 4 до 25 април 2019 г. едновременно в София, Пловдив и Варна.

Фестивала Master of Art 2019 във Варна се организира с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

Филмовите прожекции ще се проведат във Фестивален и конгресен център – Варна и в Cinema Room на Contemporary Space

БИЛЕТИ

Билети (на касите на ФКЦ и Contemporary Space). Стандартен билет 8 лв., 6 лв. за учащи и пенсионери
Master Pass – осигуряващ достъп до всички прожекции от фестивалната програма (на касите на ФКЦ и Contemporary Space) 40 лв. стандартен Master Pass, 32 лв. с намаление за учащи и пенсионери

ОТКРИВАНЕ

4 април, ФКЦ, 20:00 – Официално откриванe на Master Of Art 2019 Варна

4 април, Contemporary Space, 21:30 – Музикално събитие по случай откриването на фестивала с авторската музика на София Димитрова (Live Set), както и сет на DYoung.

За автора

Вашият коментар