Яна Букова представи второто издание на „Пътуване по посока на сянката“(ВИДЕО)

Издателство Жанет 45 и Яна Букова проведоха среща-разговор-спор по повод второто и преработено издание на романа „Пътуване по посока на сянката“. Срещата се състоя снощи в Културен център Тракарт, Пловдив, а събитето уважи издателката Божана Апостолова, която откри официално вечерта и даде думата на Борис Минков, който представи романа.

Гостуването на Яна Букова в Пловдив бе част от серия представяния на книгата, които предстоят още в София, Русе и Велико Търново.

“Пътуване по посока на сянката” е разказ за разказването. За способността на историите да се привличат, да намират пътя си една към друга и взаимно да се довършват. Всеки един от осемте герои (четирима мъже и четири жени), чиито имена дават заглавието на отделните глави в романа, има своята завършена от раждането до смъртта “биография”, своя скрит, често мъчителен талант и своя печат на съдбата.

Срещата между животите им е в тънката и променлива граница между случайността и смисъла, където обикновено се случват и повечето важни неща. Времето на действието е един деветнадесети век, по-митологичен от познатия в учебниците по история. Мястото на действието са Балканите, не толкова като географско понятие, колкото като средище на фантастични сюжети. Заедно с другите герои, равноправно и без привилегии, участва и разказвачът, чужденецът и събирач на истории Ян ван Атен, често комичен с настояването си да измисля и най-действителния факт и изложен както всички останали на превратностите на фабулата.

Гледайте видео от представянето на книгата:

 

Вашият коментар