Х. Стоянов представя книгата си Отворени писма до България

Новата книга на Христо Стоянов „Отворени писма до България“ с представяне в Града под тепетата
 
Това ще се случи на 11 април /сряда/ от 18.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив. Там ще бъде представена новата книга на Христо Стоянов „Отворени писма до България“. 
 
Авторът отдавна си е спечелил славата на „човек, извън коловозите“. И тук написаното може да търпи различни определения – публицистика, изповеди, есета, обществена критика и т.н. Истината е обаче, че написаното от Христо Стоянов изглежда най-добре разположено в морала. 
 
Човек може да е съгласен или не с неговите позиции, но усеща, че авторът е стиснал живота наоколо и изцежда от него това, което други се правят, че не забелязват. Част от „писмата“ са истински и с реални адресати, други – рано или късно биват припознавани.
 
Христо Стоянов е автор на поезия, романи, разкази, есета, публицистика, преводи от виетнамски, руски и сръбски и пр. Негови произведения го довеждат до проблеми с прокуратурата, църквата и гилдията. Това обаче не го отклонява от пътя, творчески и житейски, който той счита за правилен и следва. Превеждан е на английски, руски и унгарски език.

Вашият коментар