Хайдути сформират комитети в Стария град на Пловдив

Хайдути и комити в „Музей на открито“ – една от атракциите в програмата на  юбилейните тържества на ОИ „Старинен Пловдив” през април

На 6 април, събота, в 11:00 ч., в зоната пред Туристическия информационен център в Стария град (ул. „Д-р Стоян Чомаков” №1) стартира „Музей на открито“. 

През всички уикенди на празничния месец април, в който ОИ „Старинен Пловдив” чества своя 50-годишен юбилей, сдружение „Комитет Родолюбие”, по идея на Общинският институт кани пловдивчани и гостите на града да споделят емоциите от нестандартна среща с българската история. 

„Заповядайте при нас, за да се пренесем заедно в епохата на българското Възраждане, във времена на хайдути и комити. Ще се докоснете до множество автентични и изключително атрактивни предмети, каквито няма изложени в музеите. Те са изработени през XVII – XIX век от изтъкнати майстори!”

Призовават от екипа на „Комитет Родолюбие”.

Посетителите ще имат удоволствието да видят и пресъздаване на живи картини от нашата история, бит и култура. Всичко това ще се случва в  в Старият град, през всички предстоящи уикенди на юбилейния месец април. (6,7, 13,14,20,21,27 и 28 април)

За автора

Вашият коментар