КоШиПрайм? Ще четем!

За втори път в Асеновград култовият бар КоШиПрайм ще посрещне един от любимите пловдивски съвременни автори Ина Иванова. Първият гост-автор бе Петър Чухов – писател и музикант, който представи новата си книга „Камуфлаж“. Представянето на автори в бара се превръща в традиция, като всяка трета седмица от месеца ще се състои среща-разговор или представяне на книга.

Ина Иванова идва в Асеновград на 26.03 от 19.30 часа, заедно с наскоро издадения сборник разкази „Летящ акордеон“.

Още за Ина Иванова:

„Ина Иванова разказва какво се случва между отварянето и затварянето на клепачите. В рамките на този миг светът губи крехкото си равновесие, а човек вижда успоредни светове, среща непознатите души в себе си. След този миг всичко продължава да бъде същото. А всъщност не е. Нещо дразни погледа на човека. Като мигла под клепачите. Знак, че е видял“, пише за книгата „Летящ акордеон“ Александър Секулов.

Ина Иванова е родена през 1975 година. Автор е на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии“ (изд. „Арс“, 2009) и „Името на неделята“ (ИК „Жанет 45“, 2012), както и на романа „Кар танеси“ (електронна книга, Public Republic Publishing, 2014).

Публикувала е в сп. „Страница“, сп. „Глоси“, „Литературен вестник“, в електронните издания „Литернет“, триезичното „Пъблик рипъблик“, „Литклуб“ и „Кръстопът“, както и в сборниците „Друга вода“ и „6+“. Редактор в екипа на сп. „Но поезия“.

Със сборника с разкази „Името на неделята“ Ина Иванова печели Голямата награда в Национален литературен конкурс „М. Неволин“ 2012. Авторката е определяна от критиците като „оригинална, иронична, самоиронична, фина и деликатна, изключително модерна в подхода си към писането“.  

За автора

Вашият коментар