Коледна приказка в Капана

Събитието ще е почти цяла седмица и ще стартира на 20-ти декември

По Коледа Капана и неговите креативни обитатели далеч не спят затворени в магазините и работилниците си

С наближаването на празниците броят на събитията, партита и изложбите в Капана нараства с всеки ден, а тази година празничните събития от "Коледа в Капана" ще продължат от 20-ти до 26-ти декември.

"Коледа в Капана” ще даде отново различен поглед върху Капана, като превърне забележителните улички в автентичен коледен базар, типичен за коледните празници в Германия, Холандия, Белгия. Водещата амбиция на организаторите е да направи възможно преживяването на една коледна приказка, все още чужда за родната аудитория, но осъществима именно сред историческата атмосфера на квартал Капана.

Приоритет в начинанието е уникалната декорация на квартала, в тон със същинския дух на празника. По време на „Коледа в Капана“  ще има изобилие от коледни светлини, фигури, гирлянди, богато украсена коледна елха на площад "Широкото", както и фигурална възстановка на "Рождество Христово".  Разбира се празникът няма да е автентичен без коледарската традиция, която ще се проведе на 25-ти декември  от 13:30 в Капана. А за децата, на празничните дни – 24.12 и 25.12. ще пристигнат Дядо Коледа и Снежанка, които грижливо ще запишат всички техни желания и ще им оставят незабравим спомен със снимка.  

Със своята творческа притегателна сила Капана за пореден път ще се превърне в една от активните точки в града. Коледата в Капана ще ви предостави възможност да се насладите на продуктите от Коледния базар, които са безкрайно много и неизброими. Традиционни занаяти, ръчно изработени изделия, плетени зимни дрехи и аксесоари, изрисувани керамики и още много грабващи окото на пловдивчани стоки. 

Повече за събитията в Капана и музикалния живот на квартала може да видите ТУК.

  • Коледа в Капана през 2015-та година може да видите ТУК
  • Повече за Капана фест през октомври с много снимки може да видите ТУК

Вашият коментар