Лято в България – 10 фестивала за теб

България представя 10 фестивала, които си заслужава да посетиш това лято.

 

 1. Започваме с един фестивал на пловдивска територия – Wake Ъп! През 3-те дни на сцените и зад пултовете  ще се изредят много артисти. От old school hip-hop, breakdance, beat box и скречове, през hip-hop парти с участието на някои от най-старите еМСи-та от ъндърграунд сцената на България,  до тежкия бас drum&bass.   60 часа нон-стоп музика в 20 стила на 3 сцени от над 100 артиста.

  2. Международният фестивал за съвременно изкуство "Водна кула арт фест" ще проведе за осми път  в София от 20 до 25 юни. „Временно защитени пространства” е мотото на тазгодишното издание, съобщиха неговите организатори.  Артфестивалът се стреми да намери паралел между произведенията и специфичните им места на излагане на различните произведения.

40 художници български и  чуждестранни  ще представят инсталации, пърформанси, работилници и други произведения в шестте дни на фестивала.

3. Войнеговци Wrong Fest – музикален фестивал провеждaщ се в софийското село Войнеговци, България. Събитието е с експериментален характер, като реализирането му се осъществява чрез съдействието на софийското ъндърграунд заведение The Wrong Bar, във връзка с това, името на фестивала е утвърдено на The Wrong Fest.

Основната цел на фестивала е подпомагането на българската рок и метъл сцена, но фестивалът има за амбиция да се популяризира и извън границите на България.

4. Каварна Рок фест – тази година единственият истински рок фестивал в България ще се състои на 28-и и 29-ти юни. За пореден път фестът ще се проведе на футболния стадион на красивото морско градче Каварна. Деветото издание на Kavarna Rock ще взриви феновете повече от всякога, с гост група Europe, която ще бъде хедлайнер в събота, 28-и юни. По желание на феновете HELLOWEEN (които бяха част от първото издание на фестивала) ще се завърнат в Каварна, като хедлайнер в неделя, 29-ти юни.

5. Петото издание на най-голямото рок събитие в страната – SOFIA ROCKS, ще се проведе на 6 юли. Тази година локацията е стадион „Академик“, а организаторите от Болкън Ентъртейнмънт отново са заложили на едни от най-горещите рок банди – групата THIRTY SECONDS TO MARS, пънк-рокаджиите от THE OFFSPRING и шведските инди рокаджии MANDO DIAO.

6. Nature all Hip Hop – един фестивал популяризиращ Хип-Хоп и Реге стиловете в България. На 11 и 12 юли край Велико Търново ще забиват най- мощните артисти на родната хип хоп сцена.

7. УзанаПолянаФест –фестивал за естествените стоки. За четвърта поредна година поляната ще бъде уютно населявана от производители, които са избрали да бъдат автентични-18 юли.

8. Фестивал на Боровинките – ще се състои за първи път на 25-27 Юли, хижа Амбарица 2014г. Очакват ви състезания с награди, филмови прожекции, музика и още много сред природата.

9. Беглика фест – фестивалът ще се случи от 21 до 24 август. Той е известен с мистерията „Лудо пиле”, в която са посветени само хората от беглишката общност – а именно, всеки, посетил фестивала поне веднъж.

10. За двамадесети път, и тази година – в магичното родопско село Гела ще бъде организирано мащабно национално гайдарско надсвирване. Това е най-големият събор в региона и за него се готвят цяла година хората както от самото село Гела, така и от всички околни села.

За автора

Вашият коментар