Любителите на книгите вече имат своето място, ден и час

Какво са книгите за нас, на какво могат да ни научат и на още много подобни въпроси ще отговори новата инициатива за четящи, която стартира днес

Книгите откриват пред нас възможността всеки сам да намери измеренията на своето собствено, уникално щастие, базирано на познанието за самия себе си и заобикалящия го свят. Когато споделяме, коментираме и обменяме впечатления за прочетеното с други хора, знанията и възприятията, които получаваме се увеличават многократно, както и насладата от споделянето на общи интереси. Сигурни сме, че много от вас споделят същото мнение като точно това е и причината да инициираме нещо подобно. 

Началната идея на мероприятието е хора,заинтригувани от четенето, да се срещат веднъж месечно, в неформална и приятна атмосфера. Там те ще могат да дискутират различни, обогатяващи съзнанието книги. Основният фокус ще бъде върху четива, които могат да ни дадат „храна“ за размисъл или по друг начин казано, могат да ни развият личностно, без значение, дали са художествена литература, или не. Предложенията и изборът на книгите ще се случва от всички присъстващи чрез гласуване, като то ще се случи още след първата среща, за да избере книгата за следващия месец.

Органицаторите приканват всеки желаещ да се присъедини и обогати не само знанията си, но и контактите си с хора, жадни за книги и разговор, с желание да споделят идеите си и да развиват себе си. Те вярват, че заедно ще успеем да сформираме едно четящо общество, от мислещи и можещи хора, които искат да се обогатяват взаимно и да се развиват по най-добрия начин. Хора, желаещи да споделят идеите си и да търсят най-добрата версия на себе си. Хора, които искат да се учат и да предават знания на други.

На тази първа „пилотна“ среща ще бъде обсъдена класиката „Мисли и Забогатявай“ на Наполеон Хил, коята ни учи как да бъдем успешни.

Събитието ще се състои на 23.04 /понеделник/ от 19:00ч. в Terzo Mondo /Капана/. Датата също не е случайна – 23 април е Световният ден на книгата и каква по-добра дата от тази, за да дадем старт на инициативата!

Вашият коментар