Луиза Селло и Бруно Канинос безплатен концерт в Пловдив

Община Пловдив подарява на пловдивчани уникалния рецитал на Луиза Селло (флейта) и Бруно Канино (пиано) по повод 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост
 
Едни от най-добрите камерни музиканти на нашето време, изключителният дует Луиза Селло (флейта) и Бруно Канино (пиано) ще гостуват в Пловдив на 11 май 2018 г., когато ще изнесат безплатен концерт за пловдивчани и гости на града от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Събитието, организирано от Община Пловдив е подарък за меломаните в града под тепетата и е посветено на един от най-светлите български празници – 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
 
Световната музикална общественост още помни участието на дуото през 2016 г. в честванията по повод 125-та годишнина на „Карнеги Хол“ в Ню Йорк. Навсякъде по света, независимо дали в Америка, Европа или Китай, прочутите италианци Луиза Селло и Бруно Канино привличат изключително внимание заради майсторството и естественото си излъчване. Тяхното сътрудничество е високо оценено от специализираната преса, а предизвиканият отзвук остава задълго в съзнанието на артистичната аудитория. 
 
Рециталът, който прочутото камерно дуо ще изнесе в Пловдив включва някои от най-известните италиански белкантови композиции на Доницети, Верди и Росини, както и бисери от репертоара на 19-ти век, като блестящата „Баркарола и Скерцо“ на Алфредо Касела с цитати от италиански народни песни в импресионистичен френски стил. Ще изпълни и някои от добре познатите филмови произведения на световноизвестния композитор Енио Мориконе. В програмата е включена и прочутата „Соната“ на Цезар Франк, едно от най-значимите камерни музикални произведения за флейта и пиано, обработка на известния флейтист Жан-Пиер Рампал, придаваща френска перспектива на големия белгийски композитор.
 
ПРОГРАМА:
Гаетано Доницети – Соната в до мажор за флейта и пиано (Largo, Allegro)
Джузепе Верди -„Риголето“, Фантазия №3, опус 40, обработка за флейта и пиано от Рафаеле Гали       
Джоакино Росини – Ария от операта „Севилският бръснар“, обработка за флейта и пиано от Жан Тулу
Алфредо Касела – Баркарола и Скерцо за флейта и пиано
Енио Мориконе – Филмова музика за флейта и пиано, аранжимент – Антонио Де        
Анджелис (1960)
*** 
Цезар Франк   (1822-1890) – Соната в ла мажор (1886), обработка за флейта и пиано от Жан Пиер Рампал
 
ВАЖНО: 
Желаещите да посетят концерта на Луиза Селло (флейта) и Бруно Канино (пиано) могат да получат БЕЗПЛАТНА покана с ред и място в някой от следните обекти:
 
• Билетна каса МаскАрт, фоайе на ДК „Борис Христов“ , ул. Гладстон № 15
• Туристически информационен център на Община Пловдив 
 

Вашият коментар