Народен събор Пловдив отново през май, събира над 3000 участници

И тази година Народен събор ще се проведе в парк Лаута в Тракия

Очакват се над 3000 участници и десетки хиляди гости отново да станат част от събитието

Мероприятието тази година ще се състои уийкенда на 12 и 13 май. Мястото отново ще е парк „Лаута“, а емоцията ще е още по-завладяваща, обещаха организаторите. 

Това е събитие, стартирало средата на май 2016 по инициатива на Костадин Димитров. Народният събор постепенно се утвърди като част от културния календар на Община Пловдив.  

„На две сцени ще се изявят училища, танцови клубове, читалища, оркестри, пенсионерски клубове, както и много индивидуални изпълнители. Организираме  училище за народни инструменти, където всеки желаещ може да посвири на гайда, тъпан, кавал, гъдулка напълно безплатно. Ще зарадваме посетителите и с безплатни уроци по народни танци“

Това анонсира Костадин Димитров, който също спомена за подготовката на многобройни изненади за гостите на събора. Част от тях ще са народни борби, кукери, занаятчийски работилници. Кметът на „Тракия“ е категоричен, че идеята е да съхраним българския дух и традиции и да ги предадем на бъдещите поколения.

Припомняме, че миналата година съборът бе провален заради нещастен инцидент в първия му ден. Шофирлата джип КИА Катя Лерцато блъсна и уби полицай на булевард в Пловдив. На 5-ти януари тази година окръжният съд в Пловдив осъди на 2 години и 4 месеца при първоначално строг режим!

СНИМКИ от събора през 2016-та година може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар