Обща изложба „На/есериозно“ в Point Blank Gallery

На 22 ноември (събота) в Point – Blank една от компактните новооткрити галерии в Капана на улица „Кожухарска“ 6 в Пловдив ще бъде открита изложба на младите творци от група „Don’t thing”.

Изложбата е озаглавена „На/есериозно” и ще отвори врати в 19:00 часа. „Don’t thing” е млада и енергична артистична група, основана от Божидара Делчева, Ваня Итинова, Гергана Мантарлинева, Рангел Гидиков и Светлозар Янков, автори  вече завършили и още обучаващи се в специалност „Сценография” в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив

Ето какво споделиха за себе си и предстоящата изложба:

Ние сме млади, експериментиращи и търсещи автори. Учили сме заедно, работили сме върху общи проекти,  споделяме общи  възгледи за живота.

 Идеята за изложба се роди спонтанно и емоционално през месец септември.Тогава реализирахме наш проект performance (на улица ”Отец Паисий” за нощта на музеите и галериите 2014).Успехът на проекта и силният емоционален заряд  ни вдъхнови и провокира. Тогава си казахме: Защо  да не направим обща изложба, в която всеки да участва със своите  си неща?”. Ние сме доста различни, обичаме предизвикателствата, експериментираме с формата и изразните средства.

 Името на изложбата „На/есериозно”  е игра на думи, а като всеки от авторите ще представи себе си чрез творбите си в различни графични и живописни техники, както и инсталация.

Изложбата ще бъде експонирана до 2 -ри декември.

Галерия Point Blank е част от инициативата на фондация „Пловдив 2019“ за развитието на Капана като квартал на творческите индустрии. Пространството, което се намира в малката уличка срещу писоарите, е чест домакин на разнообразни изложби, свързани с графика.

 

Вашият коментар