Пловдив ще бъде Виена… през декември

„Нощ в Пловдив“ – КЦМ представя Виенски камерен оркестър през декември

За една нощ в началото на коледния месец на 2019 година благодарение на КЦМ 2000 ГРУП

Елитният Виенски камерен оркестър (Wiener Kammer Orchester), ще изнесе концерт на 3 декември от 19.00 ч. в голямата зала на Драматичен театър Пловдив. КЦМ 2000 ГРУП дава възможност на зрителите да съпреживеят една емоционална „Нощ във Виена“ в присъствието на виртуозните музиканти и изтъкнаия цигулар с български корени проф. Марио Хосен.

Утвърдените музиканти ще пристигнат в Пловдив за по-малко от 24 часа поради изключително натоварения си концертен график. След събитието в европейската столица на културата Виенският камерен оркестър ще има множество изпълнения в Концертхаус в австрийската столица, където свири свой собствен цикъл. Календарът на престижния оркестър е запълнен до средата на 2020 г. с изпълнения в други престижни зали във Виена – Музикферайн и Виенска камерна опера, както и из Европа и Китай.

Основан през 1946 г., Виенският камерен оркестър има многогодишна история и завиден опит. Богатият му репертоар от класическа музика звучи в най-прочутите зали из цял цвят, включително в Бразилия, Аржентина, Колумбия, САЩ, Гренландия, Япония, Китай, Русия и цяла Европа, а сега и в Пловдив.

Пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на класически произведения на Джузепе Верди, Йохан Щраус, Йохан Щраус – син, Пабло де Сарасате, Йозеф Щраус и Йоханес Брамс.

Можете да почувствате Коледа като закупите билети за концерта „Нощ във Виена“ на касите на Драматичен театър Пловдив или онлайн на www.tickets.dtp.bg.

КЦМ 2000 ГРУП посвещава събитието на Пловдив – европейска столица на културата.

Вашият коментар