Пловдив става столица на литературата за една седмица през 2015

Културната програма на Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2015 продължава от 8 юни до 14 юни

Официалното откриване на ПЛОВДИВ ЧЕТЕ ще се състои на 9 юни, вторник от 19.30 часа на Античен театър Пловдив. На събитието тържествено ще бъде връчен „Орфеевия венец“ за високи постижения в съвременната поезия и наградата „Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга.

Откриването ще бъде със специалното музикално участие на Джанис Харингтън (САЩ), Хилда Казасян и „Венци Благоев джазтет“, Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“ при ОДК – Пловдив с ръководителВенцислава Еленска и Валя Балканска и музиканти (гайда). Ще бъде прожектиран филм посветен на фестивала Пловдив чете, дело на режисьора Крум Филипов, оператора Иван Палейков.

„ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2015“ се организира от издателство „Жанет 45“ (домакин) в партньорство и с подкрепата на Министерство на културата, Община Пловдив, НБ „Иван Вазов“ – Пловдив. Съорганизатор за осъществяването на Алея на книгата Пловдив (при пл. Централен) е Асоциация "Българска книга".

Издателство Жанет 45 приканва всички пловдивчани да се включат в тазгодишното издание на литературния фестивал: “ Нека отделим от личното си време за да споделим няколко часа с поетите, писателите, художниците, тези които събират думите и създават книгите. Нека възпитаме вкуса към хубавата книга и стоплим нашите домове, да зарадваме нашите родители и нашите деца. Нека позволим на литературата да забави нашето шеметно ежедневие“.

Пловдив е европейска столица на културата 2019.  Нека Пловдив бъде столица на литературата за една седмица през 2015 г.

Пълната програма на Пловдив чете 2015 можете да намерите ТУК.
 

За автора

Вашият коментар