Програмата на МаскАРТ за септември с изкушаващи предложения

Театрална агенция МаскАРТ обявиха септемврийската си програма за Пловдив

На 1-ви септември един от най-обичаните музиканти у нас Стефан Вълдобрев, със своята група "Обичайните заподозрени" ще изнесат концерт в любимата и най-прекрасната сцена в Пловдив – тази на Античния театър. Началото е в 20.30 часа.

Музикантите ще пристигнат под тепетата за своята последна спирка от турнето "Пет летни концерта, без да броим зимния". Спектакълът ще съвпадне и с откриването на Есенния салон на изкуствата – най-мащабния форум в Пловдив, който включва ежегодно десетки изложби, концерти, театрални представления, оперни спектакли, представления за деца и много други.

Очаква се на грандиозния концерт да се появи и специален гост, който все още се пази в тайна. А кои са обичайните заподозрени? Те са четиримата любими на публиката в цяла България: китаристът на ФСБ Иван Лечев, Стоян Янкулов – ударни и перкусии, Веселин Веселинов (Еко) – бас, контрабас, втората китара е Мирослав Иванов.

Повече за събитието ТУК!

 

А ето съответно разбор по дати на театралните постановки, които препоръчваме да гледате:

 • 02.09  – "Мъжът на жена ми"
 • Нача: 20:00 часа
 • Локация за събитието – лятно кино "Орфей"

Постановката на Мариус Куркински предоставя поредна доза смях и философски размисли. В представлението животът е погледнат от неговата иронична страна. Главните роли са поверени на Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов и Ненчо Илчев. Тримата ще пресъздадат интрига на сцената и ще си разменят болезнените реплики, героите им са хора, имали много трудности в живота си, но намиращи сили да продължат, въпреки болката. 

Повече за събитието ТУК!

 • 12.09 – "Грамофонът"
 • Начало: 19:00 часа
 • Домът на културата "Борис Христов" ще подслони тази култова постановка

Невероятният В. Калев ще забавлява публиката със своя „грамофон“ на живота си за пореден път. Авторският концерт е вълнуващо припомняне на годините, изпълнено с автобиографични истории на Виктор Калев и български песни на любими изпълнители, изпяти и изиграни от актьора. Безкрайният интерес към постановката оново я води на сцената под тепетата.

Повече за събитието ТУК!

 • 14.09 – "Направо от асансьора"
 • Начало: 18:00 часа
 • Отново в Дома на културата "Борис Христов" 

Постановката на режисьора Иван Радоев ще разкрие пред публиката микс от емоции и събития – любов ,флирт,съмнение, недоверие, ревност, глупост, безумие и много смях събрани в един апартамент, на един етаж, направо от асансьора…Едно задъхано препускане между врати, балкони и стени.Гарантирани позитивни емоции с познати лица от българската сцена като Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов.

Повече за събитието ТУК!

 • 14.09 – "Черното пиле"
 • Начало: 20:15 часа 
 • Отново в Дома на културата "Борис Христов" 

Талантливият актьор и режисьор Мариус Куркински отново ще се качи на сцената на Дом на културата "Борис Христов" на 14-ти септември веднага след комедията "Направо от асансьора" 

В “Черното пиле”, Мариус включва три разказа на Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“. Актьорът споделя за него: "Много искам да се върна пак на това репетиционно, изучаващо място, където привикваш гласовете на Хайтов, душата на българина. В неговите разкази тя е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват."

"Безкрайно съм благодарен на Бог, че ми даде възможност да се завърна на сцената с постановка от такъв мащаб, отново с Хайтов и с по-голямо общуване с публиката. А след такъв спектакъл и такава среща се чувстваш човек. Това е много красива среща, това е смисълът на театъра – трептенията на човешката душа, без всякакви други пречки. Затова държа на театъра", искрен е актьорът. 

Още за постановката на Мариус може да видите ТУК

Билети за събитията на касата на МаскАРТ или на телефон – 0894 611 188 

 • Отново в Дома на културата "Борис Христов" 

Вашият коментар