Pyrotechnix Crew и Broke с първи места на “Sofia Ring Graffiti Fest” (СНИМКИ)

Първите места грабнаха момчета от Пловдив във вчерашната надпревара на “Sofia Ring Graffiti Fest”ова са Димитър Механджийски и Васил Лалов от Pyrotechnic Crew и  Атанас Шкордов – Broke.

Те успяха да сътворят фантастични графити в рамките на 5 астрономически часа, с които заслужено грабнаха и местата за 1-во и 2-ро място, заедно с паричните награди – 3 000 лв за първо (PTC) място и 600 лв за второ (Broke).

Момчетата рисуваха на тема „The Urban Ring” – Кръговратът на Града, като успяха да пресъздадат креативни идеи с неподправения си почерк. Сега победителите Pyrotechnic Crew ще имат удоволствието да изрисуват с графити и част от паркинга на София Ринг Мол.

“Sofia Ring Graffiti Fest” е една инициатива, която позволява на млади хора, които имат творчески талант да се занимават с графити изкуство да се представят публично и да представят пред широка аудитория това, което могат на вертикална стена и рисуване със спрейове. Целта е да се насърчи тяхното следващо включване в дейности, които ще бъдат реализирани в рамките на пространството във и около Мола.

Планира се след неговото откриване да има редица възможности за представяне на креативния талант на младежите. Ще има графити състезания, вероятно ще има и стена на открито и закрито, където те ще могат да рисуват, като това е едно начало на тази инициатива” – споделят организаторите.

А колкото до още неизсъхналите печеливши графити ще можете да видите на бул. „Околовръстен път” 216 пред сградата на София Ринг Мол. Те ще бъдат изложени на фасадата през цялото лято.

За автора

Вашият коментар