Първите градски игри този уикенд в Тютюневия град

Уикенд за градски игри Тютюневия град Генезис ще провокира пловдивчани на 11 и 12-ти ноември

В съвременния свят нуждата от физическа активност е все по-осезаема, а възпитаването на култура на движение е ангажимент на всички граждани, организации, институции.

Събитията, които обединяват културни ценности, история и култура на движение са все по-креативни и интерактивни. Такъв пример са градските игри, които все повече набират популярност през последните години.

Градските игри се осъществяват в партньорство с Пловдив 2019 и ще бъдат част от програмата на Културна столица 2019. Пловдив също ще “отключи” вниманието към този вид градска игрова ангажираност, като на 11 и 12 ноември и ще се осъществят първите градски игри, посветени на Тютюневия град. Събитието ще комбинира реални игри за всички желаещи и уъркшоп за тези, които биха искали да научат повече, да прилагат и реализират подобни игри в градска среда.

В Тютюневия град /улици Екзарх Йосиф и Д-р Г. М. Димитров/ ще се изиграят 3 игри, а участието в тях може да бъде самостоятелно или с отбор.

Регистрирайте се за участие до 10-ти ноември ТУК или се запишете на място в дните на игрите – срещата ни е винаги на ул. Екзарх Йосиф в Тютюневия град, до входа на клуб Тотал Спорт. Включването в игрите е безплатно.

На 12-ти ще се проведе дискусия с европейски дизайнери на градски игри, на която да научите повече за популярния метод на интеракция в и с градска среда, възможните и разнообразни негови приложения и какъв е опитът на Европа в тази сфера. Срещата, на която ще имате възможност да обмените идеи и опит с дизайнери от Австрия, Италия, Германия, Полша и Англия и да участвате в гейп-тест, ще се състои от 15:00 до 18:00 ч. в конферентната зала на Народна библиотека „Иван Вазов“ /вход от ул. Иван Вазов/. Пълната програма и регистрационния формуляр вижте ТУК

Разгледайте подробности за трите игри:

ToGatherCity

Ден: 11 ноември 2017 г. /събота/

Начален час: 14,00 ч. /I-во завъртане/ и 15,30 ч. /II-ро завъртане/

Сборен пункт: ул. Екзарх Йосиф в Тютюневия град, до входа на клуб Тотал Спорт

Продължителност на една игра: 1 час

Отбори: до 5 човека / брой на отборите: до 7

Възраст: без ограничение /елате сами, с приятели или със семейството и се забавлявайте/

Играта се казва ToGatherCity /ДаСъздадемГрад/ и предвижда да събере, в две серии, група до 30 човека, обединени в отбори по 5ма играчи. Играчите откриват скрити съкровища, печелят кредити и с тях създават къщи, паркове, улици…  Целта на играта е да се изгради жив и успешен град с щастливи хора.

Регистрирайте се за участие  ТУКили се запишете на място в дните на игрите.

Paradiona

Ден: 11 ноември 2017 г. /събота/

Начало: 20,00 ч.; 20,30 ч.; 21,00 ч.; 21,30 ч.; 22,00 ч.;

Сборен пункт: ул. Екзарх Йосиф в Тютюневия град, до входа на клуб Тотал Спорт

Продължителност на една игра: 15 минути

Участници в игра: до 15 човека

Възраст: 12+/елате сами, с приятели или със семейството и изобщо да не ви е страх/

В играта използваме слушалки и радиостанции, ако желаете може да използвате вашите лични слушaлки, ако ли не – ние сме приготвили всичко

Paradiona e динамична хорър игра, в която радиосигнал Ви води из сумрачните улици, докато търсите светещите парченца пръснати из квартала. Какъв е сюжетът? Дошъл е краят на света и Вашата душа е разбита на парченца. Преди тя да може да отлети от земята и да бъде свободна, Вие трябва да съберете възможно най-много части от нея. Но бъдете внимателни, много внимателни, защото нещо страховито дебне в призрачните сенки – скрийте се, защото ако Ви хване ще се превърнете в бродеща сянка.

Регистрирайте се за участие  ТУК или се запишете на място в дните на игрите

Incognito

Ден: 12 ноември 2017 г. /неделя/

Начален час: 11,00 ч.

Продължителност на играта: 2.30 часа

Възраст: без ограничение /препоръчваме децата да играят с възрастен в отбора си, защото в тази игра ще има излизане от периметъра на Тютюневия град и пресичането на улици винаги е по-приятно, когато не си сам/

Incognito /Инкогнито/ е отборна игра, която е базирана на изпълнението на творчески задачи в градска среда. Всеки отбор получава плик с насоки и задачи и GPS координати. Тръгвайте –  часовникът отброява минутите, дали ще успеете ли да стигнете навреме до следващия контролно-пропускателен пункт? Имате 30 минути, а там ви очаква агент с плик в ръка, в който е следващата тайна задача, която в зависимост от своята трудност, носи различен брой точки. Ще получавате пликове 4 пъти на 4 локации в града. Всеки отбор доказва изпълнението на задачите чрез снимки и видеа на мобилни устройства (например Facebook, WhatsApp, Instagram). Бъдете готови да преодолеете собствените си ограничения!

Регистрирайте се за участие ТУК или се запишете на място в дните на игрите

 

За автора

Вашият коментар