Седем неразказани истории и тайната „Българе“ на Античния утре

Пловдив приема за поредна година невероятният ансамбъл Българе с бенефиса на Христо Димитров

Именитият хореограф Христо Димитров е подготвил специален подарък за феновете на българското фолклорно наследство и най-вече за почитателите на изкуството на Национален фолклорен ансамбъл  "БЪЛГАРЕ". Деня на своя 50-годишен юбилей – 7 октомври 2019 г., създателят и продуцент на емблематичния ансамбъл ще отбележи с уникален двучасов бенефисен спектакъл в Зала 1 на НДК.  

Месец по-рано Тайната "БЪЛГАРЕ" ще бъде представена утре, 11 септември, от 20:30 часа на сцената на Античния театър в Пловдив. Юбилярят неслучайно е избрал да сподели събитието първо с пловдивчани, сред които са много негови колеги и приятели. Христо Димитров завършва своето висше образование в АМТИИ-Пловдив в специалност "Хореографска режисура" и градът под тепетата заема специално място в сърцето му. 

Тайната "БЪЛГАРЕ" – седем неразказани истории 

е озаглавил разказа за делото на живота си доказаният творец, който и сега е автор на сценария, режисурата и хореографията. Зрителите ще проследят най-доброто, представено през годините от Христо Димитров и ансамбъл "БЪЛГАРЕ" в седем сценични картини. Освен историята на създаване на всяка от картините, присъстващите ще станат съпричастни и към интригуващи моменти от биографията на ансамбъла и на неговия ръководител.

"На този бенефис за последен път ще изляза на сцената да танцувам  като участник в спектакъл. Приходите от двете представления ще внеса във фонда за реализиране на новата ми идея – предстоящото грандиозно шоу по мои сценарий и режисура, предназначено за европейската и световната сцена. Това ще е спектакъл с широко международно участие, в основата на който, естествено, ще е ансамбъл "БЪЛГАРЕ", открехва леко завесата към новите си творчески търсения Христо Димитров.

СНИМКИ от представлението през 2018-та година може да видите ТУК

СНИМКИ и видео от представлението "Осмото чудо" на Античния театър може да видите ТУК

  • Повече за уникалното представление може да видите ТУК
  • СНИМКИ и ВИДЕО от събора в Жеравна през август може да видите ТУК

Вашият коментар