Специално приложение за навигиране и лична програма пускат за „Нощта“

Това е едно от най-значимите събития, които се случват в Пловдив всяка година. Това не е просто фестивал, който се развива по един и същи начин всяка година, а събитие, което протича все по- динамично, интересно и с все повече нови и различни неща. Там, зад уличката в ъгъла винаги се крие нещо. 

Над 100 ще са събитията в повече от 70-те локации в целия град тази година. 20 ще са те само различните програми в центъра, които ще могат да се видят на 11 и 12 септември по време на ‘’Нощ/ Пловдив 2015’’, стана ясно на днешната пресконференция от организаторите на фестивала в града под тепетата. 

Повод за радост е, че фестивалът се развива толкова добре и интензивно. Все повече партньори взимат участие в него, включват се образователни  проекти към събитието и неща, свързани със съвременното изкуство и култура, сподели директорът на фондация ‘’Отворени изкуства’’ Веселина Сариева.

Новото тази година е изработеното мобилно приложение, което ще служи за още по-голям достъп до информация за събитията през тези два дни и тяхното местоположение. Цялата мобилна програма бе представена визуално от Николай Любчев, с която също можеш да си създадеш лична програма. Друга полезна функционалност на мобилното приложение са възможностите за навигиране до локации на събития с помощта на карта и за получаване на нотификации за предстоящи събития от личната програма на потребителя. Потребителите ще могат да споделят съдържанието от мобилното приложение и в социалните мрежи.

Като продължение на досегашните кураторски проекти („Ритуали на обичайното“ от 2012 г. на Вера Млечевска; „Тъмната страна на нощта“ от 2014 г. на кураторски колектив фондация „Изкуство, дела и документи“) „Нощ/ Пловдив“ стартира ежегодна кураторска програма. Тази година тя ще включи проекти на 4ма куратори: Арън Мултън (Лос Анджелис), Емил Урумов (Париж), Владия Михайлова (София) и Стефка Цанева (Пловдив). Американският куратор Арън Мултън ще представи проекта AMERICANAESOTERICA в пространството на галерия Sariev Contemporary, кино Космос, улица „Отец Паисий“ и други изненадващи локации в града. В него ще участват едни от утвърдените имена на сцената за съвременно изкуство в Лос Анджелис – Майк Буше, Джейсън Меткалф, Стерлинг Руби, Макс Хупър Шнайдер и Джес Уест. Всички те използват в работата си аспекти на ритуала, суеверието, алхимията и магията. Изложбата ще приеме формата на конспиративна теория като начин да се изследват езотеричните тенденции в съвременния свят.

Очакват ни едни незабравими два дни, изпълнени с много интересни събития, като разбира се ще има включени и нови такива, които ще изненадат приятно хората. Такива събития подпомагат за културния живот не само на Пловдив, но и на цялата страна.

Повече интересни събития за 11-то издание на Нощта вижте ТУК.

Очаквайте предложенията на mediacafe за вашата програма по време на Нощта!

Вашият коментар