Цветно стъкло представя Иван Ламбров в галерия „Дяков“

Произведения на изкуството от цветно стъкло представя художникът Иван Ламбров в галерия „Дяков“. Изложбата „Стъпки в пясъка…“ се открива тази вечер от 18 часа в пространството на улица „Ангел Букорещлиев“ 17 и ще остане там до 14 октомври. Това е негова 12-а самостоятелна изложба в „Дяков“, в която представя специално създадена колекция творби от стъкло.

Иван Ламбров е роден през 1963г. Завършил е НХА, специалност „Стенопис” при проф. Тома Върбанов. Творческите му търсения са в областта на живописта, акварела, мозайката, фреското…В последните години е концентриран върху възможностите на стъклото- създава витражи и произведения на изкуството от цветно стъкло в техниката „стопено стъкло”. В стъклените си творби Иван Ламбров използва цветни стъкломаси, произведени от най-добрите фирми в Европа и САЩ.

Осъществил е 17 самостоятелни изложби живопис и акварел в България и чужбина и 11- в стъкло; участник е в над 65 общи изложби у нас и по света; има десетки реализации на витражи и произведения на изкуството от стъкло в обществени сгради /банки, хотели…/ и частни домове.

Художникът е член на Съюза на българските художници, на Лайънс Интернешънъл и Обществото за съвременно стъкло във Великобритания.

Вашият коментар