В Колодрума Пловдив ще се провежда най-престижното колоездачно състезание

„КОЛОДРУМА“  ПРИВЛИЧА ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН ШАПИОНАТ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ  НА ЧУЖДА  ДЪРЖАВА

Румъния e първата страна, избрала „Колодрума“ в Пловдив за провеждане на най-престижното  колоездачно състезание на писта от официалния си календар. 

Румънският национален шампионат по колоездене ще бъде проведен в  Многофункционална спортна зала, Пловдив на 20 и 21.10.2018 г.

Най-добрите клубове, включително  Steaua Bucharest, пристигат за тренировки седмица предварително.
На състезанието се очаква да пристигнат лично президентът на Румънската федерация по колоездене – Едуард Новак, параолимпийски шампион за 2012 г., както и Генералния секретар на Федерацията Траян Гога.

Румънската федерация по колоездене е напълно удовлетворена от условията, предоставяни от залата, несъмнено най-добри на Балканите.

„За нас е чест, след традиционните вече български държавни личностно-отборни шампионати, “Балканската Купа” 2017 г. и официалното домакинство на Балканския шампионат по колоездене 2018г. , да приемем национално състезание на съседна държава.

Убедени сме, че е това няма да остане  единичен случай , само  въпрос на време и преговори  е „Колодрума“ да се утвърди като притегателен център за тренировки, лагери и международни шампионати по колоездене “ – сподели Галина Китена, директор на ОП „ Многофункционална спортна зала“ в Пловдив.

 

За автора

Вашият коментар