За кукловоденето, кракомахането и нещотърсенето ще поговорим в Пловдив

За творчеството, за измислянето, оживяването, за осъществяването ще стане дума..

…ще стане дума в Среща-разговор с пловдивската актриса и хореограф Мария Димитрова на 29 ноември от 18 ч. на ул. „Гладстон“ 1, офис 30 /Дом на науката и техниката/.

Как се ражда едно представление, през какво минава, какво става след като се роди и започне да се играе регулярно? Ще разберем за силата на синкретизма и кукления театър. Какви са основните принципи на кукловоденето и как кукленото мислене присъства у всеки един от нас.

Мария Димитрова е актриса и хореограф и успешно съчетава тези амплоа. Завършила е Съвременен танцов театър във Варненски свободен университет. Работи в Държавен куклен театър Пловдив. Участва в постановки на Театър Хенд / Hand Theatre. Актриса е в постановки за деца и възрастни. Участва в "Дама Пика" (награда Икар за режисура), "Приказка за цар Салтан", "Любопитното слонче", "Дарена", "Дом", " Бяла приказка", "Грозна приказка", "Безопасна приказка", "Дон Кихот" и др. 

Мария е хореограф в „Аз, Сизиф“, „Едип, празникът на ослепяването“, „Ескориал“ , "Жените от портокаловите градини" и др. Води класове по съвременен танц в Студио Пантарей заедно с Деница Гергиникова (завършила Пантомима в НАТФИЗ и Съвременни танцови техники в АМТИИ – Пловдив). Организира и провежда танцови работилници и творчески класове.

Запознайте се лицата на пловдивската културна сцена!

АКЕА „Медиатор“ организира поредица от събития и тематични Срещи-разговори, свързани с етнологията, антропологията, културата, всекидневието ни, с различни актуални обществени теми, тенденции, предпочитания и др. в новооткритото пространство на ул. „Гладстон“ 1. Сдружението организира обучения, работилници, арт-терапия, сетивни лаборатории и др. 

 

Вашият коментар