Защо в агросектора рядко се говори за стартъпи – пита Агробизнес 2020

Иновациите и дигитализацията в земеделието са във фокуса на Клуб Investor „Агробизнес 2020“ – на 18 ноември в Пловдив

Дигитализацията в земеделието и ролята на държавата и бизнеса при внедряването на иновациите в селското стопанство ще бъде ключова тема по време на предстоящата дискусия Клуб Investor „Агробизнес 2020“. По време на събитието на 18 ноември в хотел Империал Пловдив основен акцент ще бъде поставен върху новите технологии в сектора и младите хора, които навлизат в него. 

Защо в земеделието рядко се говори за стартъпи, кои са проводниците на иновативно мислене и защо липсват алтернативни форми за тяхното подпомагане? Тези и още въпроси ще дискутират участниците в  Клуб Investor „Агробизнес 2020“.  

Димитър Герджиков, началник отдел „Бизнес развитие“ в управление „Банкиране малък бизнес“ в Пощенска банка, ще разкрие кои са предизвикателствата пред развитието на земеделието. 

Значението на европейското финансиране за внедряването на високи технологии в сектора и начините, по които държавата би могла да подпомогне широкото навлизане на цифровизацията, ще обсъдят Светлана Боянова, председател на УС на Института за агростратегии и иновации, Жулиета Димитрова, изпълнителен директор на „Про Дрон Сис”, Владимир Николов, търговски мениджър в „YARA България“ ЕООД, и Николай Чистов. Експертите ще коментират още какво е значението на иновациите за е тяхното значение за устойчивото земеделие. 

Повече за ролята на стартиращите млади компании в сектора, както и успешни примери от опита си ще споделят Александър Брестнички и Борис Брестнички, създатели на проекта “SOURCED”, който събира информация за хранителни продукти и проследява техния произход. Преди няколко месеца “SOURCED” е отличен на първо място по време на първия агро хакатон AgriTechHack. 

Модератор на дискусията ще бъде журналистът от Bloomberg TV Bulgaria Вероника Денизова. 

Освен иновациите и дигитализацията в земеделието, Клуб Investor „Агробизнес 2020“ ще акцентира и върху бъдещето на Общата селскостопанска политика и влиянието й върху сектора в България.  

Повече за събитието, подробна програма и билети може да намерите ТУК!

Вашият коментар