SINthesis представят новия си албум в Пловдив

В Концертно студио 1 на БНР предстои премиерата на новия албум SINthesis, дело на джаз секстет в състав Мартин Ташев, Димитър Льолев, Велислав Стоянов, Милен Кукошаров, Борис Таслев и Атанас Попов – едни от най-ярките представители на столичната и пловдивска джаз сцена.

Ураганът от емоции и творчески идеи на секстетa, познат на столичната публика от традиционните джазови срещи в сряда, се превръща в инкубатор за нова авторска музика. С ансамбъл от талантливи музиканти, SINthesis sextet внася изящество, интелигентност и виртуозност в съвременния джаз. Различните по темперамент автори на творбите и различните форми на тяхното музикално изразяване са своебразно огледало на многопластовия ни живот. Те не се изключват и не се отричат, а музиката ги слива в едно.

Творческият тандем е част от Windharmonium Ensemble на Милен Кукошаров, а през 2022 година с този секстет Вили Стоянов създава соловия си албум Some nice melodies… (to share with friends).
Състав:
Мартин Ташев – тромпет
Димитър Льолев – саксофон
Велислав Стоянов – тромбон
Милен Кукошаров – пиано
Борис Таслев – контрабас
Атанас Попов – ударни

След изключително успешните фестивални промоции на албума в рамките на Solinaria – Созопол и New Music Now – Варна, и клубната промоция на албума, в Sofia Live Club, предстои и пловдивската публика да се срещне със SINthesis sextet – на 13 октомври, от 19:00, в Студио 1 на БНР-Пловдив.


Билети в предварителна продажба в мрежата на EVENTIM на цена от 20 лв, на място в деня на събитието – 30 лв.
Фотограф: Драгомир Димчев.

Звукозаписите на албума са реализирани с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

За автора

Вашият коментар