Строително разрешение бави парите за ремонт на Концертна зала

От Фондация „Дом за Пловдивската опера“ разпространиха съобщение до обществеността, от което станаха ясни стъпките, които трябва да бъдат направени, за да започне проточилият се с години ремонт на Концертна зала в града.

Ето какво предстои и какво бави осигуряването на необходимите средства:

„Фондация „Дом за Пловдивската опера“ проведе на 6.10.2021 г. среща-разговор с Министъра на културата проф. Велислав Минеков и с неговите заместници доц. д-р Пламен Славов, Весела Кондакова и проф. Борислава Танева.

Целта на срещата беше изясняване на актуалното положение с ремонта на Концертна зала в Пловдив и конкретизиране на действията за изграждане на сграда за Пловдивската опера.

Министърът на културата увери фондацията, че средствата за ремонта на Концертна зала ще бъдат предвидени и заявени в държавния бюджет за 2022 г. от страна на Министерството след получаване на строително разрешение от Община Пловдив.

По повод казуса с дома за пловдивската опера проф. Минеков се запозна със свършената до този момент работа от фондация „Дом за пловдивската опера“, поздрави нейните членове за техния упорит и всеотдаен граждански ангажимент и изрази желание за среща с Кмета на град Пловдив Здравко Димитров през следващата седмица за конкретизиране на следващите стъпки. Министърът на културата подчерта значението на операта за град Пловдив и за българската държава и предложи своята подкрепа.

Фондацията пое ангажимент за организиране на такава среща и подготовката на анализ на предложенията-фаворити за място за изграждане на сграда за пловдивската опера.“

Фондация „Дом за Пловдивската опера“:

Инж. Любозар Фратев

Доц. д-р инж. Никола Добрев

Арх. Илко Николов

Ик. Георги Стоев

Д-р Мариана Чолакова

За автора

Вашият коментар