Световноизвестният флейтист проф. Георги Спасов солист на симфоничен концерт в Бургас

Държавна опера – Бургас е подготвила вълнуващ Симфоничен концерт за почитателите на класическото музикално изкуство – на 18-и май от 19 часа в залата на Операта, под палката на Йордан Дафов. Именитият маестро дирижира с голям успех традиционния Великденски концерт в края на м. април т. год., когато на сцената бяха над 150 изпълнители – солисти, оркестър, хор и младите певци от Детски хор „Милка Стоева“ с диригент Светла Стоева.

В богатата и балансирана програма на концерта в сряда ще прозвучи Увертюра от операта „Абу Хасан“ от Карл Мария фон Вебер. В историята на западноевропейската музикална култура името на Вебер се свързва преди всичко със създаването на романтичната немска опера. Второто произведение, което ще бъде изпълнено на 18-и май, ще бъде Дивертименто в Ре мажор от гениалния представител на Виенската класицизъм Волфганг Амадеус Моцарт.

В залата на Бургаската опера ще прозвучат също: Унгарска пасторална фантазия, опус 26, от австроунгарския флейтист и композитор Франц Доплер, с части: Molto andante, Аndantino moderato и Allegro; части от Сюита №2 в си минор за флейта и оркестър от великия немски композитор от предкласичната епоха Йохан Себастиан Бах и „Медитация“ из операта Таис“ от френския композитор, известен със своите лирични опери, творил през втората половина на XIX и началото на XX век – Жул Масне. Солист на концерта в сряда ще бъде флейтистът със световна кариера, известен със своята виртуозност и задълбочена интерпретация на изпълняваните творби – проф. Георги Спасов.

Билети за двата концерта могат да бъдат закупени на касата на Операта, каса „Часовника“ /пред х-л „България“/, както и в мрежата на Grabo и Eventim.

Вашият коментар