„Бомбето“ по Радичков с премиера в Кукления театър

Пиесата за възрастни „Бомбето“ по едноименната новела на Йордан Радкичков ще зарадва ценителите на театъра за първи път на сцена и ще ги накара да се запитат дали човек сам избира шапката си, или шапката избира човека.

Режисьорът Катя Петрова и сценографът Рин Ямамура ще съживят необятния свят на Радичков с помощта на композитора Христо Йоцов, хореографа Анна Пампулова и актьорите на трупата на пловдивския куклен театър – Балена Ланджева, Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Димитър Николов – Шаблата, Елин Стоянова, Ивелин Николов, Мария Димитрова, Наталия Василева и Стайко Стайков.

„Макар да не познавам читателя, аз съм се стремил винаги да бъда максимално искрен с читателя, да не скривам нищо от него, защото ние сме изправени един пред друг, лице в лице, самотия срещу самотия. Ако се случи този контакт и тази искреност се предаде, това поражда страхотно чувство на сближаване. А представете си в театъра, когато на постановка са събрани 400-500 човека, всеки от които преживява едновременно. Колко стократно усилено е тогава това чувство и преживяване на връзката! За това чувството в театъра е невероятно. Заради едновременното преживяване на тази искрена връзка.“ – Йордан Радичков.

Зрителите ще могат да се насладят на премиерата на „Бомбето“ на сцената на Куклен театър Пловдив на 18 март 2021 година от 19 часа или на втората дата – 25 март 2021 година от 19 часа.

Вашият коментар