Три пловдивски парка стават сцена за безплатни куклени представления

Куклен театър „Барса“ кани малчуганите, техните родители, баби и дядовци, батковци и каки на безплатни детски представления в три пловдивски парка, в три поредни дни, в които ще гледат три различни куклени спектакъла.  

Проектът „Куклен театър на открито в парка за деца от 3 до 103 години“ не е нов за Културния календар на Пловдив. Провежда се за втори път в града , като началото на тази идея за куклени представления на открито беше осъществена за първи път през месец май на 2021г.

Целта е  да се даде възможност на деца от 3 до 103 години да прекарат приятни мигове със своите любими куклени герои в любимия парк за игри сред своите връстници и приятели.

Срещата между публиката и куклите ще е през месец май. Първите три дати за нея са 1, 2 и 3 май.

1 май, неделя – Район Южен, кв. Кючук Париж, парк „Белите брези“ 

Начало: 11,00 часа

Представление „Вълшебната торбичка“

2 май, понеделник – Район Западен, кв. Прослав, „Централен парк“ пред Читалището – Начало: 11,00 часа

Представление „Хензел и Гретел“

3 май, вторник – Район Западен, кв. „Христо Смирненски“, „Парк Ружа“  

Начало: 11,00 часа

Представление „Хензел и Гретел“

Подбран е най-удобният час за Уважаемият малък зрител. Входа за всички очаквани наши гости е свободен. Театралната игра вплита базови за детското развитие и възприятия модели, поднесени забавно с много музика и усмивка. Разбира се, не забравяме и намигването към по порасналите гости. Представленията са с продължителност 45-50 минути, а след това предстоят забавни игри и танци. „

Споделя Елисавета Тошева – Гергинска от театър „Барса“, който съществува от 1998 г., а представленията му са предназначени предимно за детската аудитория.

Вашият коментар