В Асеновград възраждат приказките на Андерсен с конкурс за детска рисунка

Онлайн конкурс за детска рисунка на тема „Вълшебният свят на книгите” обяви Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Надпреварата е посветена на 217-годишнината от рождението на Ханс Кристиян Андерсен. Целта на инициативата е да се предостави възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира и провокира интересът към книгата, като културен феномен, ценен източник на знание и средство за комуникация.

В конкурса могат да участват всички деца от Асеновград на възраст до 15 г. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи: І-ва – за деца в детската градина и подготвителни групи; ІІ-ра – I – IV клас; ІІІ-та – V – VIII клас. Дава се възможност на младите творци детските рисунки да бъдат изготвени чрез свободна техника. Творбите следва да бъдат сканирани или заснети с фотоапарат и да се изпратят на e-mail-а на Детски отдел в Градската библиотека: gbph.childrens.department@gmail.com . Срокът за участие е 08.04.22 г.

В писмото, освен сканираният файл на рисунката, трябва да се изпишат и двете имена на детето, възрастта и училището, в което учи. След 8-ми април творбите ще бъдат публикувани във Facebook страницата на библиотеката, където потребителите на социалната мрежа ще могат да гласуват за тази, която им харесва най-много. Децата, чиито рисунки получат най-много лайкове, ще бъдат удостоени с виртуални грамоти на същата страница.

Вашият коментар