Студентът, който загина в Благоевград е бил фен на Ботев Пловдив

Студентът, който почина вчера, след нелепо падане от тераса с височина 10 метра (от 3 етаж на Aмериканския университет в Благоевград) е бивш възпитаник на Английската гимназия в Пловдив. По предварителни неофициални информации става въпрос за нелеп инцидент, а не за самоубийство.  

Той и негови състуденти били в столовата на вуза, която се намира на третия етаж в студентския център на университетски комплекс "Скаптопара". Пловдивчанинът е паднал от тераса от 10 метра височина, твърдят разследващите органи. Точно отдолу имало маси на кафене, върху които се строполило момчето. 

Присъстващи на драмата веднага позвънили за помощ на тел. 112. Негови приятели пък се опитали да му помогнат с изкуствено дишане, но не успели. Линейката пристигнала след 20 минути и откарала тежко пострадалия Борис в отделението по реанимация на МБАЛ – Благоевград. Въпреки усилията на лекарите младежът издъхнал. По информация от лечебното заведение той е бил докаран с множество фрактури и тежка черепно-мозъчна травма и не е имал никакъв шанс да оцелее. 

Студентите от АУБ коментираха, че подобен случай е имало преди 10 години, пак на същата тереса на общежитията, на която предпазния парапет е доста нисък. ​

22-годишният младеж Б.К. е от Пловдив, бивш възпитаник на ЕГ "Пловдив" /Английската гимназия/ и СОУ "Патриарх Евтимий". Момчето е било и привърженик на футболен клуб "Ботев Пловдив". С приятели често са посещавали Калофер за чествания на празниците на града. Последното му ходене в подбалканския град е било на празника на града на 6-ти януари тази година.  

"Той беше будно и интелигентно момче", разказаха част от приятелите му за mediacafe.bg. Той е имал активна гражданска позиция и е участвал е в протестите през изминалата 2013-та година. Харесвал е рап музиката и сам е пишел текстове на песните си.  

„Тук сме само истински български момчета. Трябва всеки ден да се излиза и да се борим срещу несправедливостта, защото и за Априлското въстание шепа хора са излезли и сега сме свободни благодарение на тях”, коментира Борис в един репортаж на БНТ на 2-и юни 2013-та година. 

В официално съобщение от Американския университет в Благоевград се казва, че днешните занимания на студентите се отменят. Работа със студентите започнаха и психотерапевти. 

За автора

Вашият коментар