Ивет Лалова открито за диабета в Пловдив

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще се срещне с диабетни пациенти на 25 ноември в Пловдив. Инициативата е част от образователната кампания „Открито за диабета“, на която тя е лице от миналата година.

Кампанията се организира за пета поредна година от фармацевтична компания Sanofi България с подкрепата на Българска асоциация диабет, Национална асоциация на децата и младите хора с диабет и асоциация „Диабет Тип 2“. Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването.

Затова организаторите на кампанията са осигурили безплатно измерване на кръвна захар в Пловдив на 23, 24 и 25 ноември от 9 до 12 часа в две аптеки от веригата 36.6 с адреси: бул. „Цар Борис III Обединител“ 62  и ул. „Гевгели“ 44.

Паралелно с това, на 25 ноември от 18 часа в Дом на културта „Борис Христов“ ще бъде организирана безплатна образователна лекция „Диабет под контрол“ от  проф. Мария Орбецова. Посетителите ще научат начините за превенция и първите симптоми на заболяването, както и как диабетните пациенти могат да постигнат добър контрол на заболяването, за да водят пълноценен начин на живот. На място ще бъде извършвано безплатно изследване на гликиран хемоглобин.

Гостите на събитието ще се срещнат и с посланика на „Открито за диабета“  Ивет Лалова, която ще разкаже как самоконтролът помага както в спорта, така и за преодоляване на препятствията, които животът ни поднася. 

За автора

Вашият коментар