Мелба Ивка и сандвичи с очички на първия Мини майстор готвач в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)

Ударна доза витамини, сръчност, надпревара, усмивки, нацапани с лютеница нослета и много закачки – това представляваше неделната сутрин клуб Библиотеката в Пловдив, където се проведе първият "Мини майстор готвач" за деца организиран от клуба с партньорството на mediacafe. 

10 малчугана между 5 и 13-годишна възраст се престрашиха да творят без нож, а с ръчички кулинарни творения пред погледите на своите родители. Малките шефчета не просто показаха на какво са способни, но и явно се бяха подготвили предварително, защото доста добре бяха научили какви ще бъдат най-добрите комбинации между зеленчуците и плодовете и не криеха, че знаят отговорите на въпросите.

Състезанието се проведе в три кръга, а малките пловдивчани нямаха и представа с какво ще ги изненада Гаро. Въпреки това, обаче умело комбинираха всичко, което видният зумба танцьор им предложи. 

"Много е важно, това което ни представите после да го изядете, затова внимавайте какво и по-колко слагате в чиниите си", сподели аременецът и поднесе на децата пресни зеленчуци, мини франзели, сирена и традиционната българска лютеница. Нямаше и съмнение, че малките кулинари ще се нахвърлят на това, което най много обичат – лютеницата, но всеки от тях си избра и по няколко любими зеленчука и украса, която добави в своята чиния. 

Последва направата на мелба с пресни плодове върху топка сладолед, а за завършек готвачите приготвиха и по един коктейл, нещо абсолютно ново за тях. На Гаро обаче му допаднаха новаторските неподправени вкусове на децата, като залагаме, че скоро време може да ги видите в менюто на арт-клуба. 

В крайна сметка, след оспорвана надпревара символично журито награди 5-годишната Ивка с първото място, а второто отиде в малката Виктория. Естествено сред най-добрите таланти бе и 13-годишният Даниел, който бе доста по-голям от конкурентите си, но впечатли претенциозното жури. 

Първото издание на Мини майстор готвач загатна, че може да се превърне в сериозна надпревара за Пловдив в следващите топли месеци, защото децата не спираха да питат кога ще могат пак да готвят с любимата си храна, а това е червен сигнал за организаторите, които скоро време се надяваме пак да ни поканят.  

Вашият коментар