Моята ЕКО Коледа за 4-та година в Пловдив

За 4-ти пореден път еко изложението “Моята Еко Коледа” ще насърчава към по-разумно потребление в празничните дни. В Пловдив събитието ще се проведе на Четрътък пазара между 18-ти и 21-ви декември всеки ден от 11 до 20 часа.

Алтернативният базар ще даде възможност за среща между потребители, производители и творци на екологични продукти и творения, като по този начин ще стимулира по-отговорно потребление, по-малък екологичен отпечатък и не на последно място – стимул за тези, които работят в тази насока, да продължат напред.

И тази година събитието ще предложи богат избор от ръчно изработени украси и подаръци от естествени и рециклирани материали,  екологични детски дрехи и аксесоари, пазар с дегустации на еко и био храни от местни производители.

Няма да липсват и работилници за изработка на сладкиши, изящни бижута или оригинални предмети за бита и за празника.

Събитието е част от проекта „Фермерските пазари в София и Пловдив – събития за устойчиво развитие“, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Следете събитието ТУК.

За автора

Вашият коментар