Пловдивски ученици мерят сили във викторина

Ученици от осем пловдивски училища ще се състезават във викторина „Отвори очи! Бъди информиран“

Викторина с мултимедийна презентация под надслов: „Отвори очи! Бъди информиран!”ще се проведе на 24-ти октомври от 14.00 ч. в Заседателната зала на Община Пловдив.

Викторината се организира с участието на ученици от 8-ми до 10-ти клас от осем пловдивски училища, които имат креативно мислене и умеят да представят по интересен и достъпен начин информацията по поставената тема.

Мероприятието ще се проведе в две части, като всеки отбор ще се състои от 2-ма ученика.

1-ви кръг – Мултимедийна презентация по предварително зададена от нас тема /разпределена чрез жребий/, свързана със здравните  рискове от употребата на дадено психоактивно вещество – 5 мин.

2-ри кръг – Отговор на един въпрос, свързан с вредата от конкретно психо-активно вещество, върху определен орган или система от човешкото тяло – 5 мин.

Викторината ще има състезателен характер. Журито, с представители от Превантивно-информационен център -Пловдив, ще оценява участниците по шестобалната система. Всички участници ще получат индивидуални и отборни стимулиращи награди.

Презентациите ще получат широка популярност чрез използването и разпространението им в дейностите на Превантивно-информационен център – Пловдив, както в пловдивските училища, така и на обществени събития и мероприятия, провеждани от Общински съвет по наркотични вещества – Пловдив.

Идеята е събитието да получи широк обществен отзвук по поставените теми, както и да обедини младите хора в каузата на Общински съвет по наркотични вещества с Превантивно-информационен център – Пловдив – Борбата с наркотичните вещества.

Всяко училище може да покани свои представители, които да се включат за подкрепа в публиката.

Гледайте един кратък филм на mediacafe за проблема с наркотиците:

Прочетете повече за Кампанията „Не на дрогата”, в която се включиха обичани артисти от Пловдив, зарази с идеята си учениците под тепетата и дамите от Зонта клуб Пловдив ТУК

За автора

Вашият коментар