Стълби или асансьор? Ти избираш на 26-ти април

Сдружение BG Бъди активен ви предизвиква да забравите за асансьора и да се раздвижите като се качите по стълбите

На 26-ти април асансьорите у нас и в цяла Европа спират

Поводът е инициативата Ден без асансьори, която се провежда за трета поредна година. Целта е поне за ден хората да се движат по стълбите, без да използват ескалатори и асансьори.

Ден без асансьори (No Elevators Day) е европейска инициатива част от целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора посредством събития свързани с физическата активност и спорта. Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие.

През тази година Денят без асансьори ще се проведе на 26-ти април, като събитието се организира ежегодно през последната сряда на месец април. "Ден без асансьори” може да се осъществи навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради. Във всяка държава, концепцията варира според спецификите, но основната идея остава същата – да се промотира използването на стълбите, вместо асансьора.

предизвикателство-НЕД

И през тази година очакваме още повече съмишленици, които да се включат в инициативата като символично затворят асансьорите или ескалаторите в сградата си и подканят посетителите и служителите си да се раздвижат в този ден”, споделя Ласка Ненова, мениджър на кампанията за Европа, ръководител на сдружение BG Бъди активен и координатор на кампанията NowWeMOVE. „Всички желаещи да се присъединят към инициативата ще получат безплатно материали, които да им помогнат за анонсиране и организиране на събитието и уведомяване на посетители и служители за ползите от използването на стълбите”.

Всеки желаещ да вземе участие в инициативата може да го направи. Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от европейския “Ден без асансьори“. Естествено, събитието е доброволно и асансьорите могат да останат достъпни за хора с увреждания, както и за тези, които просто не проявяват желание да се включат.

СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ “ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ” КАТО ОРГАНИЗАТОР НА СЪБИТИЕ

Ако желаете да организирате събитие във вашето населено място и бихте искали да научите как  това да се случи, можете да се свържете с нас на 0876 723 377 и beactive@bgbeactive.org  Координатор на “Ден без асансьори” за България е сдружение BG Бъди активен.

Изтеглете необходимите материали за организиране на ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ от ТУК

Вашият коментар