Увеличават леглата за болни с COVID-19 в Пловдивска област

По данни на РЗИ в последните две седмици в Пловдивска област се наблюдава плавно покачване на заболеваемостта от коронавирус. По решение на Медицинския щаб към областния управител от понеделник в 9 болници ще  се разкрият допълнително 100 легла, от които 10 ще бъдат за интензивно лечение. Така  общо в 20-те болници в Пловдив и областта с  отделения за COVID-19 леглата ще са 992,  от които 100  интензивни.

Поради увеличаването на случаите на заразени с COVID-19 в Пазарджишка област, ще бъде създадена организация при запълване капацитета на МБАЛ-Пазарджик болни да бъдат приемани и от двете частни болници, а също и от лечебните заведения в Панагюрище и Велинград.

Над 8500 души са ваксинирани до момента, в областта работят 14 специализирани имунизационни кабинети. Имунизирани са 1418 са медици, 1420 учители и непедагогически персонал. 471 до момента са ваксинираните членове на СИК и РИК, а също и представители на общинските администрации и областната администрация, които са пряко ангажирани с организацията и провеждането на изборния процес

За автора

Вашият коментар