Деца-таланти пеят и танцуват за мир на Римски стадион

Концерт с участието на най-добрите детско-юношески състави от Пловдив ще разлюлее сцената на Римския стадион в Пловдив на 14 април 2022 от 18:30 ч. Името на концерта е „Децата на Пловдив пеят и танцуват за мир“ и в него ще вземат участие деца от детска градина „Боряна“; ОУ „Кирил и Методий“; ОУ „Любен Каравелов“ с фолклорен ансамбъл „Тракийска младост“; децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, с участие на вокална група „Бамбини“, вокално студио „Синтез“, школата за джаз – балет и художествена гимнастика, Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“, ФАФ „Куклици“; Детска танцова школа при фолклорен ансамбъл „Тракия“; деца от Украйна и Кристина Жечкова – бесарабска българка от Украйна, участник в „Гласът на България“, студентка в АМТИИ.

Организатор на събитието е Фондация „Живите български корени“. Осъществява се с подкрепата на Община Пловдив и любезното домакинство на ОИ „Старинен Пловдив“.

Концертът „Децата на Пловдив пеят и танцуват за мир“ е с вход свободен и е благотворителен.

В специалните кутии на място, желаещите могат да дарят средства, които ще бъдат използвани в помощ на обучението на децата на бежанците от Украйна в Пловдив за организиране на обучителен център, набавяне на учебни пособия, учители, доброволци и други, които да помагат на украинските деца да научат по-леко и по максимално достъпен начин български език и по-лесно да се адаптират в българската образователна система.

„Изкуството е обмяна на идеи, посланик на истински житейски ценности. То притежава способността да лекува душите и умовете ни, да помага за духовното и човешко израстване. Съпричастни сме с милионите украински майки, спасяващи живота на най-ценното – децата, намерили подслон далеч от дом, близки и Родина. С този концерт децата и юношите на Пловдив, чрез своите умения да създават изкуство заявяват, че мирът е най-голямата ценност на Земята.“

Споделят от екипа на Фондацията.

Вашият коментар