БЧК агитира за ваксиниране в Русе и областта

От понеделник до четвъртък доброволци на Българския червен кръст в Русе ще раздават информационни брошури за безопасността и ефективността на ваксините на територията на Русенска област в градовете Две могили, Ценово, Бяла и Русе. Акцията е част от информационната кампания, която Министерството на здравеопазването провежда съвместно с Областна администрация – Русе и РЗИ-Русе.

Целта е до хората да достига достъпна и проверена информация относно ползите от имунизацията срещу COVID-19, което от своя страна да промени нагласите и да повиши интереса към ваксините.

В понеделник, 30 август, акцията ще стартира в 11 часа в центъра на град Две могили, а в ранните следобедни часове ще продължи и в по-малките населени места от общината: с. Баниска и с. Батишница.

На следващия ден, 31 август, доброволци ще раздават брошури и на територията на община Ценово, в селата Ценово и Долна студена.

На 1 септември акцията ще продължи на територията на град Бяла.

На 2 септември от 11 часа мобилни екипи от доброволци ще разпространяват информационни материали в центъра на град Русе.

За автора

Вашият коментар