Бербатов показа, че не дели клубовете на малки и големи

Как премина срещата на Димитър Бербатов на стадион Марица вчера през погледа на една майка,  ангажирана и запозната с проблемите на българския футбол при най-малките, разказва пред MediaCafe Елка Мухова.

Тя присъстваше на последната сбирка от пловдивската обиколка на кандидата за президент на Българския футболен съюз.

Ели е в управителния съвет на Футболен клуб LION 2017, който има момчешки и момичешки отбор до 13-годишна възраст. Тя и дъщеря й Симон, която играе в девическия тим, бяха на първия ред по време на разговора на Бербатов и неговия екип, която продължи малко повече от час. Диалогът бе със старши треньори и ръководители на малки клубове не само от Пловдив, а и населените места край града.

„Срещата беше опознавателна, хората успяха да зададат въпросите си, да споделят притесненията си, натрупани през годините. Чувството беше първично, въпреки да имаше пресконцеренция с програмата и планове за развитието на българския футбол. Разговорът беше много личен, човечен, с добър тон. Никой не е повишил тон, не се заяде или скара.“, разказва впечатленията си Елка.Обсъждали са се идеи, докато всички са били с усещане, че срещу тях стои приятел. Нямало е официалности, говорили са си на „ти“, Бербатов е искал максимално да скъси дистанцията. Всичко е било позитивно, нормално, хората са били отворени към легендата на Манчестър Юнайтед. Идеята за решение на всеки един проблем се е случвала заедно. „Екипът му очевидно беше компетентен и подготвен на всяка тема“, казва Ели.

Според нея ситуацията изглежда надеждна и смяната на ръководството на БФС би била глътка свеж въздух за развитие от най-малките до изкарването на професионални футболисти от школите.

„Хората си казаха болката. Имаха чувството, че най-накрая някой ги чува. Защото малките клубове страдат от недоимък“, казва Елка.„Аз му повярвах, защото използваше думите, които аз бих използвала. Това е така, защото всичко това го приема за лична кауза, тъй като знае от къде е тръгнал. От малкия терен, от селото с махаленския двор, който дори и стадион не може да се нарече.“, казва още тя.

След срещата, Симон му е връчила покана, специално подготвена за Димитър Бербатов, с която го канят на турнир в Пловдив. Става дума за спортното събитие LIONS GIRLS CUP 2021, което ще се проведе на 3 и 4 юли. Турнирът е на национално ниво, като в него ще вземат участие отбори от Стара Загора, Бургас и други градове.

Бербатов е казал, че ще се радва да уважи събитието и е отбелязал, че ще обърне специално внимание и на женския футбол, като бързоразвиващ се в България.

Коментари (1)

  1. Бербатов може да е голяма работа като играч, но като треньор или като избиращ треньори ще е посредствен. Защото не разбира от НАУКАТА за спорта. Футболист и наука са доста различни нека. НАУКАТА за спорта се основава на официалната медицина, която пък е до 95% фалшификат, което значи, че поне 90% от спортната наука е фалшификат. Такива като Бербо просто ползват СЛЯПО рецептите на сбъркааната спортна наука, което със сигурност ще сбъркат и футбора. ЗАПАДНИЯТ футболе добър, защото има МИЛИАРДИ, докато нашият футбол няма такива пари. Затова трябва да разчита на НОРМАЛНАТА, а не на ФАЛШИФИЦИРАНАТА медицина и от там и на фалшифицирания спорт:
    https://www.new-civilization.com/bg/physical-development/

    Отговор

Вашият коментар