Бойко Борисов: Във война сме, но не с Румен Радев, а с коронавируса

На брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов призова президента Румен Радев и всички политически партии да се обединят в необходимостта от ваксинация на българите, като дадат личен пример.

Призовавам партиите и служебното правителство да се обедим около необходимостта от ваксинация. Призовавам Радев и партийните лидери да дадат личен пример с имунизацията и да бъдем единни по тема ваксини. Ние от ГЕРБ вече дадохме пример!

Всички мерки са панически и с мисъл за изборите, които ще свършат на 14-ти, а след това?! Нека служебният кабинет да каже как да им помогнем за овладяване на кризата и ще го направим. Изборите вече нямат значение!

243 българи са починали в последните 24 часа. Ние се надсмиваме над провалите на служебния кабинет на Румен Радев, но днешният черен Димитровден е ужасно тъжен. Милата ми България, за която съм се борил винаги, днес е първа по смъртност!

Критиките и липсата на решения няма да върнат починалите българи. Необходим е политически консенсус. Време е да се държим като държавници, а не като партийци.

Във война сме, но не с Румен Радев, а с коронавируса, който всеки ден отнема живота на стотици българи.

Румен Радев оглави “партиите на протеста” с вдигнат юмрук срещу COVID-мерките, сега всички те мълчат. Признайте си грешката и призовете хората да се ваксинират-няма по-ценно от човешкия живот!

Кого лъжат временно управляващите с въвеждането на тези фалшиви “зелени сертификати”? Себе си или народа!?

Днес има 70 хиляди карантинирани български граждани. До изборите може да надминат и 100 хиляди. Как ще гласуват тези хора?

Ние никога нямаше да допуснем България да стане черен рекордьор по загинали и заболели хора, защото сме отговорни към живота и здравето на народа. Още през август месец щяхме да сме постигнали 70% ваксинирано население.

С тези полумерки, които въвеждат насила при рекордни нива на смъртност, няма да постигнат нищо. Решението не е пълен локдаун, нито затваряне на хората по примера на Москва.

Всеки път, когато го хваща страх, Румен Радев пуска Бойко Рашков по медиите. Това е неговият кризисен пиар. Радев вече вижда, че си заминава!

Говорят за почтеност и прозрачност. Но какво правят: има две абсолютно противоположни и необосновани решения на Министерски съвет – първо уволняват областния управител на Пловдив, но после отменят предишното решение. Уволняват го, защото има слух, че въпросният областен управител е брат на съпругата на Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС. После разбират, че той е брат на бившата съпруга на Чолаков, с която той е разведен преди 5 години. Уволненият се връща на поста си “по пътя на Копринката”.

За автора

Вашият коментар