Дърводелец построи голяма къщичка от смърч за деца

Дърводелецът Ведислав Сотиров построи голяма къща от дърво за децата на Сапарева баня. Вчера следобед тя бе поставена в двора на Детска градина „Света Анна“, където малките са били повече от щастливи да играят с нея.

Бялата къщурка с веранда е висока 150 см с широчина 250х150. Конструкцията е направена от смърч, обшивката е от лиственица, покривът от метални керемиди, изцяло импрегнирана. Боята, която майсторът е използвал, с цел да бъде възможно най-безопасна, е боя за детски играчки.

Инициативата е на родителите в малкото градче, където Ведислав допринася с голямо сърце и доста труд за нея.

След пет дни усърдна работа и сглобка, къщичката е готова и изглежда изключително красива и стила, изцяло от естествени материали. А реакцията на децата е била много емоционална. „Просто бяха щастливи. За момент забравиха за всичко около тях.“, споделя с нас майсторът.

Ведислав се занимава с дърводелство от 4 години, а целта му е да създава различни и нестандартни неща – лични оригинални идеи. Започва с малка работилничка в Сапарева баня, а в момента оборудва цех в Дупница. Мечтата му е догодина вече да си има собствен шоурум, в който да показва изделията си.

Правил е разнообразни креативни мебели както за заведения, така и за дома. Обича да експериментира с различни форми и материали и няма да се откаже от подобни инициативи, защото в тях намира смисъл.

А посланието му към останалите е „Да се спрат за секунда и да се огледат около себе си, всеки жест е красив, дали ще посадиш цвете или ще събереш боклука, дали ще пребоядишеш пейката в парка. Всичко това зависи от нас, не от управляващите…“

За автора

Вашият коментар