Децата в Плевен се лекуват в гнусни условия

Хлебарки, мухъл, пробити матраци, разкъртени тоалетни, надраскани стени. Това се вижда от снимките на млада майка, на която се наложило да посети Окръжна болница в Плевен вчера.

„Всяка вечер в продължение на 4 дни съм убивала хлебарки до 2 часа през ноща! Аз исках дъщеря ми да е в частна болница, но нямаше места и се наложи да се сблъскам с тази мизерия!“, пише Милица Михайлова.

Плевенчани твърдят, че покъртително състояние на детското отделение е непипнато повече от 20 години и молят за гласност, защото от болницата не се грижат за елементарните хигиенни нужди за нездравите деца. „Много съм разочарована! И аз бях там, от мизерията се разплаках, нямаше и възглавници, къде лекуваме децата си, а плащаме осигуровки. Нямам думи!“, пише Венцислава Петрова.

Някои от местните предлагат сами да съберат пари и да ремонтират цялото детско отделение.

Свързахме се с болницата за официален коментар, а от там ни отговориха:

„Уважаема г-жо , благодаря за снимките. Влизал съм в коридори и кабинети в Детска клиника и те са, уверявам ви, модернизирани и ремонтирани,но в стаите с деца с майки не съм влизал,не е и удобно. Проверих случая своевременно и разбрах,че ръководството е запознато и е започнат още миналата седмица сериозен ремонт на Клиниката, като е започнато от покрива и после надолу ще се влиза по стаите. Поетапно се работи бързо,защото ни очаква вълна на Ковид, сега е все още лято, нямаше кога да се прави ремонт досега предвид пандемията,която ни сполетя от миналата година и всички карантини. Сега е в пълна сила ремонт и всичко ще бъде оправено, възможно е дори снимките да не са вече актуални. Клиниката е най-голяма и натоварена в Северна България и лекува деца от цялата страна, включително и с Ковид. Разполага с модерна техника,редовно участва и в инициативата на президента Българска Коледа и получава нова и нова апаратура. Благодарение на специалистите в Клиниката са спасени десетки хиляди детски животи. Още веднъж благодаря за вниманието, запознато сме и вече се работи по ремонтни дейности.


Милица потвърждава, че снимките, които е направила са от вчера.„Всички бяха в невероятен стрес последната година и половина, а Клиниката понесе още един удар- тежко заболя ръководителката й, за която се събираха и средства в национална кампания,която медиите излъчиха. Предвид всички обстоятелства ние своевременно и навременно сме започнали ремонт,който вече тече и е започнал преди снимките,които ми изпратихте. Още веднъж благодаря за вниманието и нека все повече се интересуваме в тези тежки дни  за здравето си и това на нашите деца,като дадем дължима благодарност на онези тихи професионалисти, които въпреки стреса и обидата продължават всеки ден да спасява най-ценното-човешки живот.Момчил Цветков,PR

 Това е нашият отговор в тези два мейла,надявам се да го публикувате така. Момчил Цветков-„Връзки с обществеността“„Хлебарки лазят по цял ден и не една или две. Една жена спа в коридора на кошетката защото и лазеха в леглото. Леглата са издънени, майки спят по столовете.“, пише ни Милица. Тя ни сподели, че всички стаи в подземния етаж на Университетската болница са в същото състояние.

За автора

Вашият коментар