Доброто няма почивен ден! Създадоха Каузи.БГ

Сложното време, в което живеем, може лесно да ни накара да увесим носове и да чакаме лошото да отмине. Дали заради епидемията от коронавирус, дали заради отвратителната политическа обстановка в страната, поводи с лопата да ги ринеш. Но сега няма да акцентираме на до болка познатите ни проблеми, а напротив – ще разкажем за поредното смислено и добро дело, сътворено от добре познати герои.

Лазар Радков е основател на прегърнатата от хората в цялата страна инициатива „Капачки за бъдеще„, благодарение на която през последните четири години бяха закупени и дарени на различни болници в страната кувьози за недоносените бебета. Преди броени дни стана ясно, че благодарение на събраните суровини през изминалата година, Радков и компания са успели да закупят и оборудват неонатална линейка, която ще обслужва Пловдив и близките до втория по големина град общини.

И докато свършеното до момента добро може да бъде индулгенция за нищоправене или тупане в гърдите от хора, имащи за цел да изтъкнат себе си и да зациклят, то не така стоят нещата с Лазар и неговите приятели.

През изминалата година, както всички добре си спомняме, гръмна скандала с платформата ХелпКарма, което бе повод мнозина от българите да започнат да гледат с недовие на дарителството, поставяйки под съмнение всяка една инициатива, що се отнася до това къде отиват преведените пари и как се изразходват.

Това провокира Лазар Радков да потърси работещо решение, прозрачно и видимо за всички, с което доверието да бъде върнато, а хората да продължат да подкрепят благородните и смислени каузи. И като казваме каузи, това е точната дума, която вече има своето място в глобалното интернет пространство и която тепърва ще става все по-разпознаваема сред българите.

След няколко месеца работа, Лазар и неговите колеги създават платформата Каузи.БГ, в която всеки един от нас може да подкрепи редица смислени инициативи, дело на различни по своята дейност, но не и по благородни намерения организации. В платформата вече фигурират добре познатите ни Гората.БГ, Капачки за Бъдеще, Аварийно спасяване – Пловдив, Оле Мале и GEM България.

Ето как Лазар Радков обяснява създаването на новата платформа:

„Не претендираме, че сме направили нещо особено – със сигурност имаме още МНОГО, МНОГО работа! Знаем обаче, че със сигурност дадохме всичко от себе си и се постарахме да направим нещо, което работи и което има потенциал да помага.Направихме го със собствени сили и средства в свободното си време и продължаваме да работим, за да направим Каузи БГ още по-добра и да помага все повече.“

Всеки от нас може да дари подкрепа за избрана от него кауза, като се регистрира в платформата, а след всяка една регистрация каузите ще получават и по 1 лев от различни фирми. В новата платформа 100% от даренията ще достигат до своите получатели, при това при 0% такси (освен стандартните банкови).

MediaCafe подкрепя новата инициатива и се присъединява към призива на нейните създатели:

Стани Благодетел и подкрепи каузите, в които вярваш!

Вашият коментар