Фекалии застрашават живота на добричлии, ВиК нехае

Повече от година жителите на една от вилните зони в Добрич са изтормозени от абсурден проблем, свързан с мръсна и смрадлива канализация. Многократно са подавани сигнали, но според местните нарочно не им се обръща внимание.

По основния път от вилна зона Лозята към Богданово се е образувала над 20-метрова река с фекалии. Напоената улица не само вони, а и води до напрежение по пътя, а след 200 метра пътят продължава с дълбока локва в завоя, която не се вижда и създава риск.

„Дано не съм лош пророк, но скоро ще стане беля там. Зверски опасна е локвата, защото не се се вижда в завоя, има растителност, която е нормална за летния сезон, но хората постоянно набиват спирачки“, коментира за MediaCafe Иво Деспов, който специално ни изпрати снимки и видео от мястото.

Причината за проблема е разливаща се тръба от мръсен канал, на която никой не й обръща внимание. Без значение сезона и метеорологичните условия, дълбоката локва с лайна си стои все така пълна и побърква ежедневно живеещите в околността и всеки, който минава през пътя. Още повече, изпражненията се разнасят от автомобилите, велосипедистите и дори пешеходците.

Над 20 пъти са подавани сигнали към общината и ВиК, но адекватна реакция няма. В района живеят доста хора, има 100 къщи във вилната зона и движението там е активно. Миналата година няколко пъти е идвала кола на ВиК, но реални действия не са извършвани. От 8 месеца насам дори не са си правили труда да идват на място. Община Добрич е налагала глоби на ВиК от по 3000 лева за несвършена работа, от водоснабдяване и канализация си плащат глобите, но мерки не взимат.Огромните дупки карат колите и колоездачите да заобикалят и да влизат в насрещното платно, което също е опасно. „Хората от автомобилите са изнервени, всички сме в недоумение защо не се взимат адекватни мерки. Голям срам! Добрич е прекрасен град, но… Аз знам поне за 100 дупки, които си стоят и ВиК обръщат глава настрани и не се заема с тях.“, каза още Иво. Тези дупки не са свързани с Водния цикъл на града, а с ремонтните дейности, които извършват от ВиК.В Добрич има явно недоволство към бездействието на ВиК и по други въпроси и неизпълнени проекти. Това се превръща в болна тема на местните. Иво Деспов дори обявява награда на този, който му докаже обратното и му посочи поне един добре свършен проект от страна на водоснабдяване и канализация. Той разказва, че от 5 години градът е разкопан, чакълът пропада и Добрич е изоставен на дупки, за които се чуват оправдателни обяснения за зарязването им отново от ВиК.

За автора

Вашият коментар