„Freestyle“ на Rita Góbi закрива „Черната кутия“ в Пловдив

В събота е последният спектакъл от програмата на Международния фестивал за театър и съвременен танц „Черната Кутия“ в Пловдив.

На 11 юни от 19 часа в Камерна зала на Драматичен театър Пловдив ще бъде показано ефектното представление „Freestyle“ на един от най-интересните артисти на унгарската театрално-танцова сцена – Rita Góbi. Родена в Нови Сад, Сърбия и завършила Унгарската танцова академия в Будапеща.

През 2006 Rita Góbi основава компания Góbi Dance. Оттогава е създала съвременни танцови постановки, интерактивни представления за деца и е участвала в различни интердисциплинарни проекти. Работата на Rita Góbi може да се опише като смела, експериментална и прецизно хореографирана. Комбинацията от движения, музика, визуални ефекти и светлини създават футуристичната  атмосфера на нейните изпълнения.

Игралното поле на “ Freestyle“ е оживено от физическото присъствие на две героини – Рури и Рита. Това състезание не е за скорост или за победа. В „Freestyle“ участничките се борят със собствените си тела, а не една с друга.

Вашият коментар