Кандидат-шофьорите бесни, не ги допуснаха до изпит заради мерките

Заповед на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, написана снощи, спря кандидат-шофьорите да се явят на изпит тази сутрин. Минути преди неговото начало на курсистите им бе заявено, че не са допуснати до изпит, ако не представят документ, доказващ, че са ваксинирани, преболедували Ковид или разполагат с тест от последните часове преди да влязат в стаята за инструктаж. Което бе напълно нелепо, защото заповедта се прочете за първи път, след като всички вече бяха по местата си.

Хиляди днес побесняха, заради поредното анархично поведение от страна на министерството. Внезапните категорични решения, които се взимат, мигновеното им налагане и солидни глоби за неизпълнение започнаха да дразнят очевидно все по-голяма група от хора.

Провеждането на изпит бе невъзможно и за притежателите на зелен сертификат, тъй като не всички инспектори пък покриват едно от трите условия.„Не мога да повярвам, че не ни пуснаха на изпит заради абсурдната забрана. Нито съм боледувала от Ковид, нито възнамерявам да се ваксинирам и кой знае кога ще имам отрицателен тест, пък и дата ще трябва да се записва и пак протакване. Нямам думи!“, коментира Ния от Пловдив.

Повечето от присъстващите протестираха заради загубеното им време и поредното необмислено действие от министерството и министър Кацаров. Голяма част от кандидатите днес в Пловдив не се притесняваха или страхуваха от болестта и бяха напълно готови да проведат изпита си стандартно. В София само няколко изпита са успели да се проведат.

Кандидат-шофьорите остават засега без право на шофьорска книжка, въпреки някои от тях да имат спешна нужда от нея, като да се грижат за болни родители, деца или да работят.

Вашият коментар