Криво огледало: Връщат наборната военна служба от есента

Мечтата на поколения млади мъже, виждали калашник само на картинка, е на път да се сбъдне. Народното събрание гласува с пълно мнозинство закон, връщащ наборната военна служба от 15 септември.

Военизиран екип на MediaCafe изръчка няколко бара, за да потърси свежи реакции от скучаещите джентълмени, завършили средно образование през последната декада.

„Яко, брат, дано е истина. Тате ми е разказвал много за това как се прави сапунка и се набива крак, ама друго си е човек да пипне с ръцете си миналото“, сподели развълнуван Янко от Провадия, девета година студент по начална педагогика в Софийския.

„Не мисля, че това е добра идея. Казармите ни са морално остаряли и не виждам как ще можем да функционираме правилно. Ако са се ъпдейтнали шапкарите и са сложили туй-онуй от новия век, тогава ще го мислим. Ама без център за епилация и кетъринг, като минимум, няма да им стъпя“, допълва Петко, чиято мечта е поне веднъж в живота си да участва в риалити шоу.

От министерството на отбраната успокоиха младоците, че службата ще съчетава деликатно минало и настояще.

„Няма от какво да се тревожат камилите. Калтак зад врата и някой друг чимбер все ще има, ама в столовата ще могат да гледат безплатно „Дисни +“, докато мият баките с керемида“.

Единствено Станка от Димитровград не се хвана на първоаприлската шега, като засмяно изчурулика, че майтапът си го бива, въпреки че чат-пат и на нея нощно време и се иска някой наистина да каже „Спри, кашик, да си почине Станка“.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Вашият коментар