Маратон Пловдив отново вдига адреналина в хилядолетния град

Емблематичният за града „Маратон Пловдив“ ще прикове за пореден път вниманието на пловдивчани в неделя, 30 октомври. За разлика от предходните издания на знаковото спортно събитие, през тази година надпреварите ще бъдат две: полумаратон 21К и традиционният Амбелино Кидс рън. Дългата дистанция от 42К ще се проведе през следващата година, тъй като множеството инфраструктурни проекти, реализиращи се на територията на града през настоящата календарна година, не позволяват осигуряването на нужното за целта трасе.

Въпреки тази промяна, организаторите от СКЛА Маратон Пловдив са се погрижили доброто настроение за участници и публика да бъде на добре познатото високо ниво в надпреварата.

На 30 октомври, неделя, от 9.00 часа на площад „Централен“ ще бъде даден старт на Полумаратон Пловдив, в който участие ще вземат 950 състезатели от 18 различни държави.  

За осигуряване безопасността на участниците, движението на МПС по маршрута на маратона ще бъде затворено в интервала от 09.00 до 12.30 часа.

Ето какво ще бъде и тазгодишното трасе на Полумаратон Пловдив:

Старт: Площад Централен/Ст. Стамболов-ул. Княз Александър I-ул. Константин Стоилов- ул. Криволак- ул. Съборна (до Хисар Капия)-ул. Цанко Лавренов- ул. Цар Иван Шишман- площад Житен пазар- бул. 6-ти септември- ЦБО III-бул Христо Ботев-бул Санкт Петербург- алея 8, парк Лаута-ул.Георги Данчов- ул.Съединение- бул. Освобождение-ул.Цар Симеон-ул.Ягодовско шосе-бул.Цариградско шосе-бул.6-ти септември-през ул.Владея към бул. Марица юг- ул.Висла-ул.Райко Даскалов-ул. Опълченска-ул.Никола Палаузов-ул.Софроний Врачански-ул.Свети Климент-ул.Хр.Г.Данов-ул.Княз Александър I.

За участие в Полумаратон Пловдив е необходимо желаещите да са навършили 16 години, а тези, които все още не са навършили тази възраст ще бъдат допускани до участие единствено с пълнолетен придружител по време на цялото бягане.

Ден по-рано, на 29 октомври, събота, от 10.00 часа ще започне и надпреварата при малчуганите.

В Амбелино Кидс Рън ще участват деца на възраст от 6 до 13 години. Те могат да бягат самостоятелно или придружавани от по-големи братя, сестри, роднини или родители.

Отново в събота, от 09.00 до 18.00 часа, в специално изградената за събитието Експо зона, в която ще представят своите продукти и услуги 27 изложители, ще бъдат раздавани и номерата за участие в Полумаратон Пловдив.

Още за събитието можете да научите от Официалната Интернет страница, както и в социалните мрежи.

За автора

Вашият коментар