Най-голямото музикално турне в България COCA‑COLA THE VOICE HAPPY ENERGY TOUR 2023 ще събира разделно

Огромен жълт Шишеяд ще събира пластмасови бутилки по време на гостуването на турнето на Лаута, Пловдив

Най-голямото музикално турне в България се присъединява към Събития #БезОтпадъци и ще събира отпадъците на посетителите си разделно. По време на гостуването на турнето в Пловдив, организаторите и участниците ще отправят призив към публиката за отговорно поведение към пространството, на което се провежда концерта, а именно парк Лаута.

По време на събитието ще се проведе мащабна информационна кампания, по време на която доброволци на сдружение BG Бъди активен, ще обясняват ползите от разделното събиране и рециклиране и как то трябва да се случва правилно. Те ще разясняват как можем да приложим рециклирането в ежедневието си и по този начин да редуцираме отпадъците си. В поставената арт инсталация Шишеяд, публиката ще може да изхвърли своята пластмасова бутилка, а количеството ще бъде върнато за рециклиране.

“Неведнъж сме казвали, че културата е не само наслада от досега с музика/театър/изкуство, но и отношение към хората и града, в който живеем. Точно такива големи събития могат да бъдат пример за подрастващите и да ги научат да бъдат отговорни.”, казва Ласка Ненова от сдружение BG Бъди активен – ”Помислили сме именно за публиката на тийнейджърите и ги призоваваме: Включете се в нашите образователни игри, за да се уверите, че знаете как да събирате разделно и да рециклирате отпадъци. Очакват ви приятни изненади!”

Тазгодишното турне ще премине през 6 града в страната. Публиката ще може да се наслади на живо на едни от най-обичаните изпълнители на младото поколение у нас. Пилотният концерт се състоя в Горна Оряховица на 26 май, а събитието в Града на тепетата е на 15 юни. След това турнето продължава към Варна, Бургас, Севлиево и София.

Събития #Безотпадъци са част от кампания „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“ на сдружение BG Бъди активен, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола

Партньор на кампанията е ЕКОПАК България. Медиен партньор на кампанията е Дарик Радио

За автора

Вашият коментар